File APIs for Java Developers
Manipulate DOC, XLS, PPT, PDF and many others from your application.
http://aspose.com/file-tools
The moose likes IDEs, Version Control and other tools and the fly likes eclipse problems during start up Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Engineering » IDEs, Version Control and other tools
Bookmark "eclipse problems during start up" Watch "eclipse problems during start up" New topic
Author

eclipse problems during start up

Krishna Mohan
Ranch Hand

Joined: May 30, 2003
Posts: 44
When I try to start eclipse I get a little window saying
problems during startup.Check the ".log" file in the ".metadata" directory of your workspace.

The above mentioned .log file has in it:
!SESSION ----------------------------------------------------------------------
!ENTRY org.eclipse.core.launcher 4 0 Apr 29, 2004 18:41:16.564
!MESSAGE Exception launching the Eclipse Platform:
!STACK
java.lang.IllegalStateException: Unable to acquire application service
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:84)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:279)
at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:742)
at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:581)

I have tried deleting ".lock" file , but that didnt help !!
Iam running eclipse on Win XP Professional.
Any idea why this is happening .
Thanks in Advance.


Programming is Fun.
Tim West
Ranch Hand

Joined: Mar 15, 2004
Posts: 539
OK, this is probably the most useless advice ever, but when that happened to me this morning, I tried a few more times and it now seems to work fine.
Umm...if anyone has a more logical explanation, I'd also be keen to hear it.
Cheers,

--Tim
Krishna Mohan
Ranch Hand

Joined: May 30, 2003
Posts: 44
Tim
I have tried restarting (many times)though , that didnt help..
It is so strange ,I havent made any changes to the environment and all of a sudden I see this problem..
Tim West
Ranch Hand

Joined: Mar 15, 2004
Posts: 539
That's also what happened to me - though after it crashed. I guess it just happened in a "nicer" way for me than you.
If you haven't already, maybe you could try moving all the Eclipse config files and your projects so that Eclipse can't find them - hopefully it'll start afresh and you can re-add them. I have no idea if that would do any good though...it's just my next logical step in random problem diagnosis. Would be a bit of a pain though.
Cheers,
--Tim
Krishna Mohan
Ranch Hand

Joined: May 30, 2003
Posts: 44
I have deleted the following files from .config folder
.bundledata
.instsall-log
.registry
.state
last.config.stamp
platform.cfg.log
registry
and deleted the .lock file from workspace\.metadata folder and restarted eclipse .
All my settings are intact and it works fine now.I dont know what caused the problem though.
Rajesh Vraj
Greenhorn

Joined: Jan 17, 2012
Posts: 5
Try deleting the text file with no name..within the .metadata folder inside your workspace.

Sometimes it works, when not i tried deleting the above mentioned files in .config folder, it worked for me.Hope it vil be helpful to someone.

regards

Raj
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: eclipse problems during start up