Win a copy of Mesos in Action this week in the Cloud/Virtualizaton forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

[eclipse + win98]: Does not open

 
Rafael Afonso
Ranch Hand
Posts: 63
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello:

I've intalled eclipse in my Win98. When I started it, does not open. It is showedd a message saying that it is not possible open it. In log file (in configuration directory) it is written this:

!SESSION Ago 07, 2004 20:15:58.20 ----------------------------------------------
eclipse.buildId=I200406251208
java.version=1.4.2_05
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=pt_BR

!ENTRY org.eclips e.osgi Ago 07, 2004 20:15:58.20
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.RuntimeException: No application id has been found.
at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivator$1.run(PlatformActivator.java:313)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:273)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:129)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:324)
at org.eclipse.core.launcher.Main.basicRun(Main.java:183)
at org.eclipse.core.launcher.Main.run(Main.java:644)
at org.eclipse.core.launcher.Main.main(Main.java:628)

Did Someone see it before? What is "application id"? It happens both with SDK elcipse and RCP Eclipse.

Thanks,
 
Robin Murison
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I also have the same problem and this is the only web page with any mention of the problem.

Similarly any help welcome

Robin M
 
John Ozborn
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I have the same problem with this eclipse and this jvm:
eclipse.buildId=I200406251208
java.version=1.4.2_05
java.vendor=Apple Computer, Inc.

I solved the problem by using the SDK version only, not the RCP-SDK version.

-John
 
Jan-Christian Marinesse
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It seems to me that this exception shows up if
1. no plugin exists that provides a product (and application) or
2. the product requires a missing plugin
 
Jan-Christian Marinesse
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
If you want to use the RCP as foundation of your application make sure
that the config.ini file in the RCP's configuration directory lists the required plugins (osgi.bundles = org.eclipse.osgi, org.eclipse.core.runtime@2, org.eclipse.update.configurator@3) and points to your product (eclipse.product=<your product>).
 
Hans van Mourik
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I'm sorry. I've tried your solutions, but they didn't help.
I'm using Eclipse 3.0 under Win2000 with java 1.4.2, and
I installed it in C:\eclipse .
When I try to set an application id in the config.ini, like
eclipse.application=org.eclipse.platform_3.0.0
or eclipse.application=org.eclipse.platform
I get results such as:

!SESSION Aug 20, 2004 16:45:16.343 ---------------------------------------------
eclipse.buildId=I200406251208
java.version=1.4.2_05
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

!ENTRY org.eclipse.osgi Aug 20, 2004 16:45:16.343
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.RuntimeException: Application "org.eclipse.platform_3.0.0"
could not be found in the registry. The applications available are: <NONE>.
at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivator$1.run(PlatformActivator.java:325)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:273)
at [...]

And with the default config.ini I get:

java.lang.RuntimeException: No application id has been found.
at org.eclipse.core.internal.runtime.PlatformActivator$1.run(PlatformActivator.java:313)
at [...]
----------------------------------------

Apparently Eclipse is looking in a registry such as:
C:\eclipse\configuration\org.eclipse.core.runtime\.registry.2
but it doesn't find any application id's there.
See method private void registerApplicationService() in
PlatformActivator.java in
C:\eclipse\plugins\org.eclipse.platform.source_3.0.0\src
\org.eclipse.core.runtime_3.0.0\runtimesrc.zip

Any help will be appreciated.

Thanks,
Hans van Mourik
 
Fred Grott
Ranch Hand
Posts: 346
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hans that entry is wrong..try this instead in your config.ini file

eclipse.product=org.eclipse.platform.ide

you missstatd the default entry because its defaulted you need not ad dto it so move it back to:

#eclipse.application=

I fyou were running a rich client app than that lien woudl be uncommented and filled with app name..
 
Fred Grott
Ranch Hand
Posts: 346
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Raufel you are probably missing the binary download.. its a common mistake with beginners on eclipse..

from now on when you might have to update to the next minor or major version down load everthing except the Junit tests and framework..
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic