aspose file tools*
The moose likes IDEs, Version Control and other tools and the fly likes Eclispe Failing to Launch Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Engineering » IDEs, Version Control and other tools
Bookmark "Eclispe Failing to Launch" Watch "Eclispe Failing to Launch" New topic
Author

Eclispe Failing to Launch

Russell Ray
Ranch Hand

Joined: Apr 25, 2005
Posts: 116
I have Eclipse running using several plugins. I'm using version 3.2M3-win32. I downloaded Hibernate Synchronizer plugin using the update manager. When I restart Eclipse I get the Eclipse Splash screen. However something happens, and then I get a Dialog box telling something is wrong with the configuration. I have remove the two directories downloaded with Hibernate Synchronizer and re-ran the command eclipse -clean from the command line, but I still am getting the same error. When I go check the log file within the configuration directory I see the following:



........ The log file continues with a list of all plugins I have saying it could not resolve any of them.

Can someone please guide me in the steps I need to take to fix this problem?

Thank you for reading my post. Any suggestions would be greatly appreciated.
Russell Ray
Ranch Hand

Joined: Apr 25, 2005
Posts: 116
Can someone please help me. I am completely shutdown and can not use Eclipse whatsoever.
Russell Ray
Ranch Hand

Joined: Apr 25, 2005
Posts: 116
I have checked using google and found this link.

Helpful Background
Russell Ray
Ranch Hand

Joined: Apr 25, 2005
Posts: 116
For the good of the group:

The problem I was having involving this error:

> !ENTRY org.eclipse.update.configurator 2005-12-01 06:35:54.421
> !MESSAGE Could not install bundle plugins/org.eclipse.emf.common_2.1.0.jar
> Bundle "org.eclipse.emf.common" version "2.1.0" has already been installed
> from: update@plugins/org.eclipse.emf.common_2.1.0/
>
was related to the fact I had 3rd party jars inside the eclipse plugin
directory and also in the 3rd party directory. When I removed the jar file
from the eclipse/plugin direct and allowed Eclipse to locate the jar file
from within the 3rd party directory--eclipse/plugins/<3rdpartydirectory>
this error went away!
Jeanne Boyarsky
author & internet detective
Marshal

Joined: May 26, 2003
Posts: 30929
    
158

Thanks for sharing the solution Russell!


[Blog] [JavaRanch FAQ] [How To Ask Questions The Smart Way] [Book Promos]
Blogging on Certs: SCEA Part 1, Part 2 & 3, Core Spring 3, OCAJP, OCPJP beta, TOGAF part 1 and part 2
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Eclispe Failing to Launch