aspose file tools*
The moose likes Linux / UNIX and the fly likes Weblogic Installation on Linux- Help Required Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Engineering » Linux / UNIX
Bookmark "Weblogic Installation on Linux- Help Required" Watch "Weblogic Installation on Linux- Help Required" New topic
Author

Weblogic Installation on Linux- Help Required

Rajesh Kandhasamy
Greenhorn

Joined: Sep 19, 2005
Posts: 15
Hi,


I have installed Weblog9.1 on Linux, and started the server

I got the following error message
--------------------------------------------------------------------
""<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <Security> <BEA-090169> <Loading trusted certificates from the jks keystore file /home/bea/jrockit90_150_04/jre/lib/security/cacerts.>
<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <Server> <BEA-002613> <Channel "Default" is now listening on 127.0.0.1:7001 for protocols iiop, t3, ldap, http.>
<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <Server> <BEA-002613> <Channel "DefaultSecure" is now listening on 127.0.0.1:7002 for protocols iiops, t3s, ldaps, https.>
<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000331> <Started WebLogic Admin Server "examplesServer" for domain "wl_server" running in Development Mode>
<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to RUNNING>
<Dec 28, 2006 3:42:14 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000360> <Server started in RUNNING mode>"


Could not invoke browser, command=netscape -remote openURL(http://127.0.0.1:7001/index.jsp)'. Windows: Please make sure that default browser can open. Unix: Please make sure that 'netscape' can open from the cmd-line.
java.io.IOException: java.io.IOException: netscape: not found

-----------------------------------------------------------------------

From my understanding 127.0.0.1 is local host which has been configured in

host file on Linux,

Even i tried to access from remote (browser) with acual ip am unable to

proceed, please help me to proceed furthur

Thanks in Advance,
[ December 28, 2006: Message edited by: David O'Meara ]
Tim Holloway
Saloon Keeper

Joined: Jun 25, 2001
Posts: 16305
    
  21

I think it's trying to automatically start the weblogic admin console, which is a webapp. It can't find a web browser application (netscape).

If this is supposed to be a headless machine, check the WebLogic docs to see how to disable auto-starting the admin console. If you actually want a browser to come up, make sure that one is installed and that you can manually start it from the command line. If you can't do so, then WebLogic won't be able to either. Normally that just means you need to ensure that your web browser is in the path.

Also, if you're not using Netscape, you may need to modify the WebLogic config to use whatever browser you are using.


Customer surveys are for companies who didn't pay proper attention to begin with.
Rajesh Kandhasamy
Greenhorn

Joined: Sep 19, 2005
Posts: 15
Thanks a lot for your kindly response,

I have installed and working fine now, but whenever i start server from

putty as root user, server starts succesfully, and am able to load index

page of weblogic, but whenever i exit from putty session, server

automaticcaly getting stoped, how to i rectify this issue
Tim Holloway
Saloon Keeper

Joined: Jun 25, 2001
Posts: 16305
    
  21

There's a Unix command called "nohup" that's usually used for such things - it dates back to when people would access servers via dial-up accounts, start a process and then hang up ("hup"). Nohup essentially makes a daemon out of the process, so that it doesn't get killed when you disconnect.

However, WebLogic is designed to run as a system service. You can use nohup to get what you want, but for a production server, you'd be better off running it as a system service. Usually this means launching it from an /etc/init.d script that gets invoked by the system runlevel controller.

It's been a while since I've played with WebLogic and I don't remember for sure how they expected things to be launched. If you can't find something on the subject in the WebLogic admin docs, you should be able to get help from the BEA WebLogic user forum.
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi

I am new to weblogic server. Please provide me the steps to install it in RHLinux.

Sridhar
Jesper de Jong
Java Cowboy
Saloon Keeper

Joined: Aug 16, 2005
Posts: 14435
    
  23

Hello Sridhar, welcome to JavaRanch.

Have you looked at the documentation:
BEA eDocs: Red Hat Enterprise Linux

Which version of WebLogic and RHEL are you using?


Java Beginners FAQ - JavaRanch SCJP FAQ - The Java Tutorial - Java SE 8 API documentation
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi

I want to install weblogic 10.3 on RHL 4.0.

i am having file called server103_linux32.bin
Jesper de Jong
Java Cowboy
Saloon Keeper

Joined: Aug 16, 2005
Posts: 14435
    
  23

So, did you read and follow the instructions?
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi.
Yes i am going through that. It is nice. Thanq Very much.
Tim Holloway
Saloon Keeper

Joined: Jun 25, 2001
Posts: 16305
    
  21

We do have a WebLogic forum. I'm sure at least some of the people there are experienced in Linux installs. I am, but I'm out of practice. Last time I worked with it was about a year ago.
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi,

I have installed Weblogic 10.3 in my linux machine. And i have created datasource in Admin console. i want to check wether DB is conected properly by deploying one simple workspace by using JDEveloper. But while connecting weblogic server from JDEVELOPER i am getting "Cannot instantiate class: weblogic.jndi.WLInitialContextFactory"

Please help me out. Thanks in advance
Tim Holloway
Saloon Keeper

Joined: Jun 25, 2001
Posts: 16305
    
  21

That class is used by RMI-style applications such as EJB clients, where it is used to locate the EJBs. I would expect that you need to install it into NeBeans.

We also have an IDEs forum, and again, when you ask a question in a forum where the specialists hang out, you've got a much better chance of getting useful answers. Given a choice between asking about this in the WebLogic forum, the IDE forum or here, I would have picked the WebLogic forum first, and the Linux forum last. So far, I'm not sure that the major problem is the OS - it's more on how to set up the WebLogic product and development environments.
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi,

I have installed weblogic 10.3 in another machine. While starting at last i got the following error.

<Mar 7, 2009 9:38:47 AM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to RUNNING>
<Mar 7, 2009 9:38:47 AM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000360> <Server started in RUNNING mode>
_X11TransSocketOpen: socket() failed for local
_X11TransSocketOpenCOTSClient: Unable to open socket for local
_X11TransOpen: transport open failed for local/turret132:0
Exception in thread "Thread-14" java.lang.InternalError: Can't connect to X11 window server using ':0.0' as the value of the
DISPLAY variable.
at sun.awt.X11GraphicsEnvironment.initDisplay(Native Method)
at sun.awt.X11GraphicsEnvironment.access$100(X11GraphicsEnvironment.java:52)
at sun.awt.X11GraphicsEnvironment$1.run(X11GraphicsEnvironment.java:155)
at sun.awt.X11GraphicsEnvironment.<clinit>(X11GraphicsEnvironment.java:131)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:169)
at java.awt.GraphicsEnvironment.getLocalGraphicsEnvironment(GraphicsEnvironment.java:68)
at sun.awt.X11.XToolkit.<clinit>(XToolkit.java:89)
at java.lang.Class.forName0(Native Method)
at java.lang.Class.forName(Class.java:169)
at java.awt.Toolkit$2.run(Toolkit.java:836)
at java.awt.Toolkit.getDefaultToolkit(Toolkit.java:828)
at java.awt.Desktop.isDesktopSupported(Desktop.java:151)
at java.awt.Desktop.getDesktop(Desktop.java:125)
at examples.webapp.lifecycle.OpenBrowserServletContextListener.openBrowser(Unknown Source)
at examples.webapp.lifecycle.OpenBrowserServletContextListener.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)


Please help me out on this.

Thanks in advance.
sridhar addanki
Greenhorn

Joined: Mar 04, 2009
Posts: 22
Hi,

I am having one more thing. Developers want use Hibernate in their application. For this any thing need do at Weblogic server level. I mean any configuration need to be done.

Thanks in advance
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Weblogic Installation on Linux- Help Required