*
The moose likes EJB Certification (SCBCD/OCPJBCD) and the fly likes Transaction Demarcation Home Interface FAILED Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Certification » EJB Certification (SCBCD/OCPJBCD)
Bookmark "Transaction Demarcation Home Interface FAILED" Watch "Transaction Demarcation Home Interface FAILED" New topic
Author

Transaction Demarcation Home Interface FAILED

Micheal John
Ranch Hand

Joined: Nov 01, 2006
Posts: 344
I am trying to run a sample program in entity. But While I am verifying with verifier, it encountered one error. How to resolve this error?

And in HFEJB, they have mentioned step-by-step screen shots for session beans, but didn't specify for entity bean??










REMOTE


REMOTE HOME

[ March 30, 2007: Message edited by: Micheal John ]

Micheal John
SCJP 1.4 (86%), SCWCD 1.4 (86%), SCBCD 1.3 (85%), SCDJWS (Just Started...) - Satisfaction Lies in Our EFFORT, Not in the ATTAINMENT
Christophe Verré
Sheriff

Joined: Nov 24, 2005
Posts: 14687
    
  16

Are you using the Deploytool ? It sometimes plays bad tricks on me. When I encounter this kind of error, I go to the Transaction settings tab, and select the method it is complaining about.
In your case, go to the Transaction settings, and reselect Required for getCustId(). Then save and reverify. It should stop complaining


[My Blog]
All roads lead to JavaRanch
Micheal John
Ranch Hand

Joined: Nov 01, 2006
Posts: 344
Yes, I am using deploytool. And you are correct, I have just clicked the Requied drop button once again and it has been verfied succesfully.

But when i tried to deploy, it has asked for:


I have given "yes".

While deploying I am getting the following errors:


In the Log file:



How to resolve this error?

Can we write DD manually, and deploy it in J2EE Server? How to do that?
[ March 30, 2007: Message edited by: Micheal John ]
Christophe Verré
Sheriff

Joined: Nov 24, 2005
Posts: 14687
    
  16

You need to generate the SQL statements from the Deploytool.
In the entity beans properties, theres a tab for that, I forgot which one (sorry I'm not using my development computer now)

You will need to run Cloudscape first, from the command line.
In the j2ee/bin directory, I think it was "cloudscape -start".

Then you'll have to tell the Deploytool the JDBC connection settings. Once done, you can press the "Autogenerate button" and it will generate all the necessary SQL statements for Cloudscape.

Sorry that I can't explain in detail now. I hope you can figure it out.
Micheal John
Ranch Hand

Joined: Nov 01, 2006
Posts: 344
I have started the J2EE Server and cloudscape. Actually, I tried to connect to oracle database. But for a demo purpose I will go with cloudscape. But I don't know the username and password for clouscape and how to use it.
After verified by the deploytool, there ia tab "Entity". In it, there are two buttons: Finder/Select Methods... and Deployment Settings..
I have clicked Deployment Settings button and in it, I have checked Create table on deply and Delete table on Undeploy and the radio button is checked for Remote Finders.
I have clicked Generate Default SQL.
But I am getting the below error:


I have tired with clicking Database settings, it ask for Database JNDI name, user name and password..?I don't what to fill in it..?

Please help to resolve this issue..

Anyone having any likns/docs on step-by-step procedure for deploying and running entity bean either with oracle/cloudscpae..?
[ April 01, 2007: Message edited by: Micheal John ]
Christophe Verré
Sheriff

Joined: Nov 24, 2005
Posts: 14687
    
  16

The default user for Cloudscape is scott/tiger. JNDI name : jdbc/DB1
Micheal John
Ranch Hand

Joined: Nov 01, 2006
Posts: 344
Thanks for your help!! I have used the JNDI, user name and password as such given by you, but when I tired to deply some other error is coming. But I have verified it without any errors:

Christophe Verré
Sheriff

Joined: Nov 24, 2005
Posts: 14687
    
  16

I think that the Deploytool has problems generating his class files. Maybe you've got something wrong in your descriptor. Also check that everything remote is remote, and everything local is local.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Transaction Demarcation Home Interface FAILED