aspose file tools*
The moose likes Web Component Certification (SCWCD/OCPJWCD) and the fly likes Getting 500 Server error instead of error page Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Spring in Action this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Certification » Web Component Certification (SCWCD/OCPJWCD)
Bookmark "Getting 500 Server error instead of error page" Watch "Getting 500 Server error instead of error page" New topic
Author

Getting 500 Server error instead of error page

Greg Lamonakis
Greenhorn

Joined: Mar 18, 2005
Posts: 4
Runing tomcat 5.0.28 JVM 1.5.0_01-b08, windows 2000. I have seen other posts on this topic but have got an answer from them.
I am getting 500 Server error messages from this page (instead of error page):
<%@ page errorPage="errorPage.jsp" %>
<html>
<head><title>JSP Page</title></head>
<body>
HERE COMES BAD
<% int x = 10/0; %>
</body>
</html>

this is errorPage.jsp
<%@ page isErrorPage="true" %>
<html>
<body>
I AM ERROR PAGE
</body>
</html>

Both of these files are at the root of my web application however I have tried errorPage="/errorPage.jsp" and errorPage="\errorPage.jsp" without success.

Also tried configuring this error page (with preceding "/") in the web.xml <error-page> tag with the same 500 server error results.

Does anyone know how I can fix this?
Thank you for your time,
Greg
[ March 18, 2005: Message edited by: Greg Lamonakis ]
Jose Esteban
Ranch Hand

Joined: Nov 28, 2004
Posts: 102
I've tried your code and it works fine.
Bassam Zahid
Ranch Hand

Joined: Mar 09, 2005
Posts: 61
I tried your code on Tomcat 5.5.7 and JVM 1.5.0_01-b08 on Windows XP and it works fine. So the error is somewhere with ur system.


BS<br />SCJP 1.4 88%<br />SCWCD 1.4 86%
Pierre Schuffenecker
Greenhorn

Joined: Mar 11, 2005
Posts: 13
I have the same issue with Tomcat 5.5.7 and JVM 1.5.0_01-b08 on win2000, but works fine with winXP.

A fix of win2000 seems to be the reason, but don't know more.
I tried on a win2000 SP4 (without any additionnal fixing from MS) and works properly.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Getting 500 Server error instead of error page