wood burning stoves 2.0*
The moose likes Developer Certification (SCJD/OCMJD) and the fly likes HELP !!!!! Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of EJB 3 in Action this week in the EJB and other Java EE Technologies forum!
JavaRanch » Java Forums » Certification » Developer Certification (SCJD/OCMJD)
Bookmark "HELP !!!!!" Watch "HELP !!!!!" New topic
Author

HELP !!!!!

Matt Ghiold
Ranch Hand

Joined: Feb 24, 2002
Posts: 213
Ok, I was in my final testing and tried this on several of my coworkers computers. In all computers except mine with java installed I get this error:

StartServer: Starting server...
ERROR: There was a problem with the network connection,
please check your settings and try again. The message was
RemoteException occurred in server thread; nested exception is:
java.rmi.UnmarshalException: error unmarshalling arguments; nested excep
tion is:
java.lang.ClassNotFoundException: suncertify.db.RemoteFactoryImpl_Stub

I look into the jar files and the RemoteFactoryImpl_Stub class is there. Now, these jar files work on my home and work pc's, but not on other boxes, so can someone please lead me down a path please...
Thanks in advance
[ January 21, 2003: Message edited by: Matt Ghiold ]

-Matt<br /> SCJP2<br /> SCJD
Sai Prasad
Ranch Hand

Joined: Feb 25, 2002
Posts: 560
The _Stub class files are not in RMI Registry CLASSPATH. Before starting RMI Registry set the jar file with _Stub files in the CLASSPATH.
Arjan Broer
Greenhorn

Joined: Dec 20, 2002
Posts: 20
This sure sounds familiar. I've been strugling with the same problem for a few days and i came to a point to consult my doctor for my blood presure.
The some newbie junior developer asked me if i started the correct rmiregistry.
Explicit start of %JAVA_HOME%\bin\rmiregistry solved the problem. Somehow my %path% variable got screwed up.
Don't know if you have the same problem, but the sympthoms are alike. Give it a go. If this doesn't solve your problem .... good luck
Matt Ghiold
Ranch Hand

Joined: Feb 24, 2002
Posts: 213

Explicit start of %JAVA_HOME%\bin\rmiregistry solved the problem. Somehow my %path% variable got screwed up.

Tried this and it fixed it...
So, now my question is, how do I gurantee that sun doesn't have the same path issues.
I'd hate for them to start the server, then get a Class cast exception and fail it on the spot.
Any help is greatly appreciated..
[ January 22, 2003: Message edited by: Matt Ghiold ]
Bernhard Woditschka
Ranch Hand

Joined: Sep 16, 2002
Posts: 89
Matt,
there have been a lot of discussions whether to dynamic download stubs. There seems to be a consent among us cowboys, that this is not needed, so if you just include the stub class in the client jar no dynamic download is needed.
Hope this helps
Bern
Matt Ghiold
Ranch Hand

Joined: Feb 24, 2002
Posts: 213
Bernard,
I agree completely, and for these tests I did on my coworkers PC it never worked, in that I got that class cast exception. But, when I was using start rmiregistry in windows. Now, if I do a c:\jdk1.3.1_03\bin\rmiregistry and bring up the rmiregistry that way my jars run fine.
So, my question is should I not worry about it? or do I need to try to find out the root cause of why start rmiregistry vs c:\jdk1.3.1_03\bin\rmiregistry doesn't work.
Thoughts?
Bernhard Woditschka
Ranch Hand

Joined: Sep 16, 2002
Posts: 89
Well i had simmilar problems and i found out that i was using dynamic downloading of the stub. This seems to work only when a lot of things are in their place (e.g. the paths for the rmiregistry).
Every machine was somehow different (windows, linux,...)
So I decided completely against dynamic downloading and included the stub in the client.jar.
Bern
John Smith
Ranch Hand

Joined: Oct 08, 2001
Posts: 2937

.. or do I need to try to find out the root cause of why start rmiregistry vs c:\jdk1.3.1_03\bin\rmiregistry doesn't work.

The simplest and perfectly acceptable solution is to start the registry from within your server. Do not use security policy, security managers, dynamic downloading of stubs, or codebase and classpath parameters. That will make things much easier for you and the assessor.
Eugene.
Matt Ghiold
Ranch Hand

Joined: Feb 24, 2002
Posts: 213
The simplest and perfectly acceptable solution is to start the registry from within your server. Do not use security policy, security managers, dynamic downloading of stubs, or codebase and classpath parameters. That will make things much easier for you and the assessor.

How would you go about doing that? I thought the service had to be up and running beforehand?
Bernhard Woditschka
Ranch Hand

Joined: Sep 16, 2002
Posts: 89
This just needs one line:

Bern
Matt Ghiold
Ranch Hand

Joined: Feb 24, 2002
Posts: 213
Thanks!!
Time, to submit...
Bernhard Woditschka
Ranch Hand

Joined: Sep 16, 2002
Posts: 89
Good luck
Bern
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: HELP !!!!!
 
Similar Threads
Help with this error
jar and RMI don�t work?
java mail error
PLEASE HELP
trouble/w server - stub not found on solaris