Win a copy of Clojure in Action this week in the Clojure forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Help please exception when running from command line not in eclipse

 
Ricardo Estafan
Ranch Hand
Posts: 84
  • 0
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello all,

if i run my application in eclipse all works well. If i ecport the file as a jar file runme.jar and run the application from the command line i receive the following exception :



I will show a snippet of the code :


How on earth can it be possible that it all runs in eclipse and not when i run it from the command line using the jar file...

Now i cannot debug because the problem is not occuring in eclipse environment.

What can i do best in this case?
Please help me out
[ January 29, 2005: Message edited by: Ricardo Estafan ]
 
Robert Konigsberg
Ranch Hand
Posts: 172
  • 0
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
1. Which line in your snippet is line 153?
2. Which variable is null? If you can't step through with a debugger, you can always use lots of 'if (blah == null)' everywhere, including stuff like 'if (clientGUI.getCustomerText() == null)'.
3. Finally, were you loading any additional classes or source files in your application?

That's a start.
 
Steven Bell
Ranch Hand
Posts: 1071
  • 0
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Usually if something runs in eclipse, but not on the command line, it is a classpath issue. The program can't find some needed file or jar. Although with a NullPointerException that may not be right unless you are getting an object from some factory.
 
Ricardo Estafan
Ranch Hand
Posts: 84
  • 0
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Yes i am getting the database from a factory...

What could i do to test this?
 
Ricardo Estafan
Ranch Hand
Posts: 84
  • 0
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Yo guys i found it the listselectiomodel was null.

But how on earth it didn't fire in eclipse... i don't know???
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic