aspose file tools*
The moose likes Performance and the fly likes java install problem Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Spring in Action this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Performance
Bookmark "java install problem" Watch "java install problem" New topic
Author

java install problem

thanga_babu
Greenhorn

Joined: Aug 11, 2000
Posts: 2
hi there,
just installed jdk1.3 in my nt workstation. till then every thing was getting on well. but after the installation, i could not get java.exe to run my java compiled programs. even when i try to run the codes given by sun, i get an error message like this ----> "Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: (class-file-name)".

one mistake that i committed was, i installed jdk1.3 without uninstalling jdk1.2. pls somebody help me to solve this probs.
thanks a lot,
p.thanga babu
Jesse Tilly
Ranch Hand

Joined: Jun 25, 2000
Posts: 37
Could you clarify as to the command-line, er, command you're using to run your program?
Since Java2, the java program can load the base classes without explicity referring to them in the CLASSPATH. It doesn't mean you can ignore referring to other classes. If you're not explicity stating the classpath on the command line, try that. My suggestion? Don't use a CLASSPATH environment variable. Always state the CLASSPATH on the command line. Troubleshooting is real easy that way.
Jesse
thanga_babu
Greenhorn

Joined: Aug 11, 2000
Posts: 2
hi there,
thanks a lot for replying. as you suggested, there were problems in my CLASSPATH env variable. all this because i installed apache-tomcat & gave a new CLASSPATH. the CLASSPATH has to be referring the current dir always like(SET CLASSPATH=.;C:\JAKARTA-TOMACAT\LIB; thats where the mistake was. thanks again.
regards,
p.thanga babu
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: java install problem