aspose file tools*
The moose likes Portals and Portlets and the fly likes Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of EJB 3 in Action this week in the EJB and other Java EE Technologies forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Portals and Portlets
Bookmark ""simplest" portlet" Watch ""simplest" portlet" New topic
Author

"simplest" portlet

a cadrian
Greenhorn

Joined: Mar 08, 2006
Posts: 1
Hello

I'm new, created simple portlets and coped war file to .../jetspeed/web-inf/deploy folder
after restart tomcat server i saw this:

(...)
INFO: Server startup in 65063 ms
Creating war C:\Java\Apache Jetspeed 2.0\webapps\simplest.war ...
2006-02-25 19:13:58 org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive simplest.war
War C:\Java\Apache Jetspeed 2.0\webapps\simplest.war created
INFO: File: C:\Java\Apache Jetspeed 2.0\webapps\jetspeed\WEB-INF\deploy\simplest.war deployed
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
JetspeedContainerServlet: starting initialization of Portlet Application at: simplest
JetspeedContainerServlet: initialization done for Portlet Application at: simplest

I stand that is all ok, and page should be work becouse
to deploy a portlet the Jetspeed 2 Wiki says:
"Copy the .war file to Jetspeed's deployment directory, by default this
is WEB-INF/deploy. Jetspeed will take care of automatically deplying the
portlet into the portlet registry and will also deploy the portlet as a
web application into the app server Jetspeed is deployed to."
But after open localhost:5580/jetspeed/simplest.psml
i don't see new portlet, only default page of jetspeed.

How can i ACTIVE that new portlet?

Here is my web.xml and portlet.xml files:
---------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE web-app PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD Web Application 2.3//EN"
"http://java.sun.com/dtd/web-app_2_3.dtd">
<web-app>
<display-name>simplest</display-name>
<description>The world's simplest portlet</description>
</web-app>
---------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<portlet-app id="simplest" version="1.0"
xmlns="http://java.sun.com/xml/ns/portlet/portlet-app_1_0.xsd"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://java.sun.com/xml/ns/portlet/portlet-app_1_0.xsd http://java.sun.com/xml/ns/portlet/portlet-app_1_0.xsd">
<portlet id="simplest">
<portlet-name>simplest</portlet-name>
<display-name>Simple Display Name</display-name>
<portlet-class>simplest</portlet-class>
<supports>
<mime-type>text/html</mime-type>
<portlet-mode>EDIT</portlet-mode>
<portlet-mode>VIEW</portlet-mode>
<portlet-mode>HELP</portlet-mode>
</supports>
<supported-locale>en</supported-locale>
<portlet-info>
<title>Simple Title</title>
<short-title>The world's simplest portlet</short-title>
</portlet-info>
</portlet>
</portlet-app>
--------------------
and simlest.psml:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<page id="simplest">
<defaults skin="orange"
layout-decorator="tigris"
portlet-decorator="tigris"/>
<title>simplest</title>
<fragment id="simplest-layout" type="layout" name="jetspeed::VelocityTwoColumns">
<fragment id="simplest-portlet" type="portlet" name="simplest::Simplest">
<property layout="TwoColumns" name="row" value="0"/>
<property layout="TwoColumns" name="column" value="0"/>
</fragment>
</fragment>
</page>
Jason Moors
Ranch Hand

Joined: Dec 04, 2001
Posts: 188
I think you are missing 'portal' from the url path.

http://localhost:5580/jetspeed/portal/simplest.psml.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: "simplest" portlet
 
Similar Threads
problems showing a very simple portlet in pluto
IPC with pluto
Deployed portlets do not show up in Jetspeed
Portal Deployed;but cant see it.
Portal/Portlet Plugins For Eclipse Helios