This week's giveaway is in the Spring forum.
We're giving away four copies of REST with Spring (video course) and have Eugen Paraschiv on-line!
See this thread for details.
The moose likes Distributed Java and the fly likes rmi/iiop problems on xp & websphere Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login

Win a copy of REST with Spring (video course) this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Distributed Java
Bookmark "rmi/iiop problems on xp & websphere" Watch "rmi/iiop problems on xp & websphere" New topic

rmi/iiop problems on xp & websphere

andrew beechey

Joined: May 24, 2005
Posts: 18
Im attempting to test rmi/iiop on xp using websphere studio v5
on two seperate pcs on the same network.
I dont want to waste too much time of any one in the saloon,

but my one request would be ...
is there one GOOD site on the www that actually gives solutions to RMI problems?, as I've failed in my attempts to find it!.

the reported error i haves is access denied,

sorry for such patchy details but Im at home and not at work so I cannot get in depth details for you.

so far I've got dumpnamespace working and have got closer by corrrecting the file location for kjs files,
but now i'm going to have to resort to using ethereal to see what traffice (if any)
is getting to my "remote" machine.
thanks in advance
Nathan Pruett

Joined: Oct 18, 2000
Posts: 4121

"access denied" sounds like an error due to permissions not being set in the security policy. Once you have a chance, can you post the full error message from work?

Write once, run anywhere, because there's nowhere to hide! - /. A.C.
andrew beechey

Joined: May 24, 2005
Posts: 18

thanks for bothering with this,

I will add the full error message once at work

I can confirm we are reaching the remote machine as we used ethereal/winpcap

to establish this as we thought it may be a firewall problem,

the message we are getting now on the client side is "naming service not available".

I'll get the full detials tomorrow

Thanks again

andrew beechey

Joined: May 24, 2005
Posts: 18

thanks once again for taking an interest in my problem,

we resolved it at work by setting the clients server orb settings

to the correct value e.g. not use localhost as the server by the ip address

of the ejb server

Thanks very much for the time you spent


I agree. Here's the link:
subject: rmi/iiop problems on xp & websphere
It's not a secret anymore!