This week's giveaway is in the Android forum.
We're giving away four copies of Android Security Essentials Live Lessons and have Godfrey Nolan on-line!
See this thread for details.
The moose likes Web Services and the fly likes Problems with installing Axis 1.0 Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Web Services
Bookmark "Problems with installing Axis 1.0" Watch "Problems with installing Axis 1.0" New topic
Author

Problems with installing Axis 1.0

Eskil Lind
Greenhorn

Joined: Apr 05, 2003
Posts: 11
I am new to this product. I am using Apache Tomcat 4.0.6. I get problems when I come to the installation-verification procedure:
"Deploy one of the sample Web Services to test the system." I wrote the following command:
java -cp C:\jdk1.3.1\jre\lib\rt.jar;C:\jdk1.3.1\src.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\axis.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\axis-ant.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\commons-discovery.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\commons-logging.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\jaxrpc.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\log4j-1.2.4.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\xalan.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\saaj.jar;C:\xml-axis-10\webapps\ axis\WEB-INF\lib\wsdl4j.jar;C:\xml-axis-10\webapps\axis\WEB-INF\lib\xmlsec.jar;C:\webservices\tomcat\jakarta-tomcat-4.0.6\common\lib\servlet.jar;C:\webservices\tomcat\jakarta-tomcat-4.0.6\common\lib\xerces.jar;C:\javamail\klasser\jaf-1.0.2\activation.jar;C:\javamail\klasser\javamail-1.3\mail.jar org.apache.axis.client.AdminClient -lhttp://localhost:8080/axis/services/AdminService samples/stock/deploy.wsdd
I used the "-cp" options to specify classpath because I otherwise got other problems.
The problem I get is:
"java.lang.NoSuchMethodError: java.net.URL method getUserInfo() java/lang/string; not found"

It looks to me that the java.net.URL.getUserInfo() is located in the src-jar file in my JDK1.3.1 library. I have this in my -cp option, so I have no idea of what could be wrong.
I realize that something is wrong with my classpath-settings (or other environment variables) since I have to use the -cp option.
I can mention that my url: http://localhost:8080/axis/happyaxis.jsp is working ok in my browser.
My xerces.jar file is at 1.4.4-level.
Can anyone help me with this problem ?
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Problems with installing Axis 1.0
 
Similar Threads
NoClassDefFoundError Problem
Tomcat error: org.apache.jasper.JasperException: Unable to compile class for JSP
Axis 1.1 and Tomcat 4.1 - NoClassDefFoundError problem
can't generate java from wsdl file please help!
Axis: WSDL2Java classpath problem