aspose file tools*
The moose likes JSP and the fly likes problem in use:forward  WAS Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Spring in Action this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » JSP
Bookmark "problem in use:forward  WAS" Watch "problem in use:forward  WAS" New topic
Author

problem in use:forward WAS

karna nithi
Greenhorn

Joined: Nov 29, 2001
Posts: 8
Hai i tried like the following in my jsp. My application is running on websphere application server 4.0
<%use:forward page"/webapp/CDPSblApp/LendableSecServlet" />
while forwarding from jsp to server, i am getting the following error message.
"Error 404
An error has occured while processing request:http://cdpsslpint/webapp/CDPSblApp/webapp/CDPSblApp/LendableSecServlet
Message: File not found: //webapp/CDPSblApp/LendableSecServlet
Target Servlet: file"
When i tried to call that servlet in browser directly which is working. When i am using <use:forward > tag, that time only error is occuring.
Servlet is already registered in WAS.

thanks in Advance
Nithi
Dharmesh Chheda
Ranch Hand

Joined: May 08, 2001
Posts: 204
check whether your web application classpath is set properly..i mean for the servlet class files.

------------------
IBM Certified WebSphere Application Server V3.5 Specialist


regards,<br />Dharmesh Chheda
karna nithi
Greenhorn

Joined: Nov 29, 2001
Posts: 8
Thank you for you help. The details are
Server: WebSphere Application Server for OS/390

Config:
Description Web Application: CDPSblApp
Virtual Host SES5websrv1
Engine websrv1
Document Root /websrv1/WebSphere/CDPSblApp/web
Classpathwebsrv1/WebSphere/CDPSblApp/servlets: /websrv1/WebSphere/CDPSblApp/classes:
/websrv1/WebSphere/CDPCommonUtilities/servlets
Root URI /webapp/CDPSblApp

When i tried to forward one jsp to another or jsp to servlet i am get the following error.
Example:
<jsp:forward page="/webapp/CDPSblApp/lender/AddLenderForm.jsp" />
Error in log:
Dec 04, 2001 10:56:50.492 AM 21f7bf80:24:470001:5:Thread[Thread-29,5,main] DefaultErrorR X Error 404 Message: [jsp] reported an errorTarget Servlet: jsp
What is wrong with my settings. Help Me

karna.....
Originally posted by Dharmesh Chheda:
check whether your web application classpath is set properly..i mean for the servlet class files.


 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: problem in use:forward WAS