aspose file tools*
The moose likes JSP and the fly likes Custom Tags Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Java 8 in Action this week in the Java 8 forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » JSP
Bookmark "Custom Tags" Watch "Custom Tags" New topic
Author

Custom Tags

paromitabanerjee mukerjibanerjee
Greenhorn

Joined: Dec 20, 2004
Posts: 23
Hi,
Am stuck with Tag Libraries. the engine shows me 'not found' error. I havs follwed the following steps :

1) I hav created a SimpleTag.class and stored it in /webapps/root/egPM/WEB-INF/classes/.
2) Have created a TLD and stored it in /webapps/root/egPM/WEB-INF/.
The code in the TLD is :

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
<!DOCTYPE taglib PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD JSP Tag Library 1.1//EN" "http://java.sun.com/j2ee/dtds/web-jsptaglibrary_1_1.dtd">

<taglib>
<tlibversion>1.0</tlibversion>
<jspversion>1.1</jspversion>
<shortname>MyFirstTag</shortname>
<info>My tag library descriptor file</info>

<tag>
<name>SimpleTag</name>
<tagclass>SimpleTag</tagclass>
</tag>
</taglib>

3) in the /webapps/root/egPM/WEB-INF/web.xml file I hav added the following code :

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<!DOCTYPE web-app
PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD Web Application 2.3//EN"
"http://java.sun.com/dtd/web-app_2_3.dtd">

<web-app>
<display-name>Welcome to Tomcat</display-name>
<description>
Welcome to Tomcat
</description>
<taglib>
<taglib-uri>/myTLD</taglib-uri>
<taglib-location>/WEB-INF/taglib.tld</taglib-location>
</taglib>
</web-app>

4) I hav created a simple jsp file to access the tags and hav placed it at :
/webapps/egPM/AccessingCustomTags.jsp

The code is as follows :
<html>
<head><title>Displaying a CustomTag</title></head>
<body>
<%@ taglib uri="/myTLD" prefix="myTags" %>

<myTags:SimpleTag></myTags:SimpleTag>
</body>
</html>



But when i run this file, an error is displayed saying /myTLD doesnt exist. I hav checked with a couple of books and followed exactly as they hav mentioned but to no avail. the error persists.....

Thnkz in advance for the help.

Paromita.
SCJP.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Custom Tags
 
Similar Threads
Problem with Custom Tags
Custom Tag NOT Compiling
CUSTOM TAG NOT WORKING
Internal Servlet Error with Custom tag
Element type "tlibversion" must be declared