This week's book giveaway is in the Servlets forum.
We're giving away four copies of Murach's Java Servlets and JSP and have Joel Murach on-line!
See this thread for details.
The moose likes JDBC and the fly likes Java program on Solaris runs slow when connecting to database on same system Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Databases » JDBC
Bookmark "Java program on Solaris runs slow when connecting to database on same system" Watch "Java program on Solaris runs slow when connecting to database on same system" New topic
Author

Java program on Solaris runs slow when connecting to database on same system

Ravi Srinivas
Greenhorn

Joined: Sep 04, 2003
Posts: 26
Hi all,
I'm developing a Java program to read a large no. of records (arnd 40,000) from a file and populate into an Oracle database on a Solaris system. I'm using a thin JDBC driver. The problem is that the program runs very slow on Solaris.
When I run the Java program on a Windows machine (and connect to the Solaris machine) the program runs quickly. However when I run the program on the Solaris machine itself, it runs much much slower. I need the program to run faster in the Solaris environment. Can anyone help?
The SPARC system used is SunOS 5.8, 4GB memory, 2*750MHz processors
Thanks a lot
Ravi
Gregg Bolinger
GenRocket Founder
Ranch Hand

Joined: Jul 11, 2001
Posts: 15299
    
    6

I am deleting the other topic that is identicle to this one.


GenRocket - Experts at Building Test Data
SJ Adnams
Ranch Hand

Joined: Sep 28, 2001
Posts: 925
there is something called sqlloader for stuff like this...
Braj Prasad
Greenhorn

Joined: Apr 08, 2002
Posts: 16
Try using the oci driver for your purpose.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Java program on Solaris runs slow when connecting to database on same system
 
Similar Threads
Applet within an applet doesn't respond
determining which jvm
JVM initializatin error
Java CGI
test on Solaris 8