• Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Any changes to cookie settings?

 
Jaikiran Pai
Marshal
Pie
Posts: 10447
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
Has there been any change to handling logins & maintaining cookies at Javaranch. Earlier, if i was logged in once, even on restart of my machine i did not have to login again. But since the past couple of days, on closing my browser(while being logged in) and then opening another browser for Javaranch, i have to login again. Looks like this has got to do something with cookies. I havent done any changes to my IE which might have resulted in this behaviour.

After i started seeing this behaviour, i thought of trying a few things and changed the following setting in IE:

- From Internet Options -> Privacy tab, clicked on Advanced button & *checked* the "Override automatic cookie handling" checkbox (the radio buttons for First Party & Third Party Cookies was set to "Accept").

After doing these changes, i tried out my usecase again & it looked to work fine. I logged in from one browser, closed it & then opened another browser for Javaranch. I could see that i was logged in.
 
Jim Yingst
Wanderer
Sheriff
Posts: 18671
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
We haven't changed anything on this end that we're aware of. Though sometimes our host changes things without our advance knowledge. I think if that were the case, then many others would also be affected by these changes, and we'll be hearing more about the problem shortly. Otherwise, I would guess that there was some sort of configuration change on your end. So far you seem to be the only one affected. I for one can still restart my machine and remain logged in to JavaRanch. So from my perspective nothing seems to have changed. But maybe it has - if so, we won't know more unless others report problems. Either way, the problem is currently resolved for you, yes? Thanks for the information about the solution you found; it may be helpful to others in the future.
 
Jaikiran Pai
Marshal
Pie
Posts: 10447
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Either way, the problem is currently resolved for you, yes?

Yes, with the changes that i mentioned in my earlier post, things look to be working fine
 
Ilja Preuss
author
Sheriff
Posts: 14112
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I had a similar problem some months ago. I assumed that it had to do with some automatic windows update or something. Fixed it by switching to Firefox. If only the "close tab" button weren't at the wrong position...
 
Jaikiran Pai
Marshal
Pie
Posts: 10447
227
IntelliJ IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I assumed that it had to do with some automatic windows update or something


I cant rule out that factor even in my case, more so because i remember there was some update related to security on my machine. Dont know what exactly the update was because these updates, sort of happen almost every fortnight.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic