aspose file tools*
The moose likes Servlets and the fly likes Need help. Problem with JBuilder4 and Java runtime Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Java » Servlets
Bookmark "Need help. Problem with JBuilder4 and Java runtime" Watch "Need help. Problem with JBuilder4 and Java runtime" New topic
Author

Need help. Problem with JBuilder4 and Java runtime

Chris Ben
Ranch Hand

Joined: Jan 15, 2001
Posts: 135
Hi all,
I just installed Jbuilder4 in my PC after I removed my previous JDK1.3 and Java Runtime 1.3. The problem is that I found I can not install runtime 1.3 properly using the previously downloaded installation file and I cannot run some applets in java tutorial in my browser now.
My system is NT4.0. Can someone tell me what is going on?
Thanks a lot.
Chris
Mark Simms
Ranch Hand

Joined: Jul 20, 2000
Posts: 36
Be sure your environmental variables are set-up correctly:
-- examples below --
JAVA_HOME=c:\jbuilder4\jdk1.3
JAVABIN=c:\jbuilder4\jdk1.3\bin
Be sure %JAVABIN% is placed in the PATH setting.
Double check your jbuilder4\jdk1.3\jre directory and make sure the proper JARS are installed there.

If you continue to have problems, I suggest reinstalling Jbuilder4 as you may have "hosed" some of it's configuration files.

Mark
Chris Ben
Ranch Hand

Joined: Jan 15, 2001
Posts: 135
thanks. Found the problem, I installed the run time in the default jre directory, not in JBuilder's jre. Now it works.
Have a nice day
Chris
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
 
subject: Need help. Problem with JBuilder4 and Java runtime