aspose file tools*
The moose likes Servlets and the fly likes HelloWorld servlet not working Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Java » Servlets
Bookmark "HelloWorld servlet not working" Watch "HelloWorld servlet not working" New topic
Author

HelloWorld servlet not working

Frank Daly
Ranch Hand

Joined: Mar 31, 2000
Posts: 139
Hi
I am having problems using the HelloWorld servlet. I am using NT and tomcat 4.1.18.
my ..\root\web-inf\web.xml file is at the bottom of the page and I don't know why my servlet is not working!
any help greatly appreciated
Frank

<!DOCTYPE web-app
PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD Web Application 2.3//EN"
"http://java.sun.com/dtd/web-app_2_3.dtd">
<web-app>
<display-name>Welcome to Tomcat</display-name>
<description>
Welcome to Tomcat
</description>
<!-- Servlet -->
<servlet>
<servlet-name>HelloWorld</servlet-name>
<display-name>HelloWorld</display-name>
<servlet-class>HelloWorld</servlet-class>
</servlet>
<!-- Servlet Mapping -->
<servlet-mapping>
<servlet-name>HelloWorld</servlet-name>
<url-pattern>/HelloWorld</url-pattern>
</servlet-mapping>
</web-app>
William Brogden
Author and all-around good cowpoke
Rancher

Joined: Mar 22, 2000
Posts: 12769
    
    5
If you are addressing it with the /servlet/HelloWorld URL, you are running into the "invoker" servlet problem. There has been a run of these recently, browse through the last week of "my servlet doesn't work" messages.
Bill
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: HelloWorld servlet not working