aspose file tools*
The moose likes Servlets and the fly likes Lose session when I launch new window containing activex component Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of The Java EE 7 Tutorial Volume 1 or Volume 2 this week in the Java EE forum
or jQuery UI in Action in the JavaScript forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Servlets
Bookmark "Lose session when I launch new window containing activex component " Watch "Lose session when I launch new window containing activex component " New topic
Author

Lose session when I launch new window containing activex component

Rob McCarthy
Greenhorn

Joined: Feb 05, 2003
Posts: 4
When I launch a new window which contains a crystal reports web based report I lose the session and have to re-login to my tomcat web application. The viewer that is launched for the report is an activex component, I don't know if this has something to do with it. Initially I was just lauching the new window from an applet using the appletContext.showDocumnet(URL,"_blank"). I then tried launching it using a jsp page. I pass the report url (created by parameters set in applet) to report.jsp. when report.jsp I test the session and it is intact but once the report is fully loaded in the window the session is now destroyed for the initial application. What could be causing this behaviour? Here is the code I use to launch the report in the jsp page:
<%
System.out.println("session: " + session.getId());
System.out.println("report parameters: " + request.getParameter("report_parameters"));
response.sendRedirect(response.encodeRedirectURL(getReportURL(request)));
%>
I'm runnin Tomcat 5 currently but I've duplicated this with versions of Tomcat 4. The report that is lauched hits an IIS server on a different port (tomcat is on 8080, IIS is on 80) which then loads the activex component and requests the report from the Crystal Enterprise Server.
I'm completely stumped and really need to get this problem fixed , or at least a workaround for the time being, ASAP. Thanks for any help!!
Owee Nicolas
Ranch Hand

Joined: Jun 16, 2002
Posts: 49
Hi Rob,
I'm guessing the session got lost when you requested the Crystal Reports from IIS. Specifically, what data are you storing on your session? One workaround I could think of is placing the data on your querystring.
Hope this makes sense.


Owee<br />SCJP 1.4
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Lose session when I launch new window containing activex component