File APIs for Java Developers
Manipulate DOC, XLS, PPT, PDF and many others from your application.
http://aspose.com/file-tools
The moose likes Java in General and the fly likes Issues w/ receiving RTP Data in AVTransmit2 and AVReceive2 Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of EJB 3 in Action this week in the EJB and other Java EE Technologies forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Java in General
Bookmark "Issues w/ receiving RTP Data in AVTransmit2 and AVReceive2 " Watch "Issues w/ receiving RTP Data in AVTransmit2 and AVReceive2 " New topic
Author

Issues w/ receiving RTP Data in AVTransmit2 and AVReceive2

John Smith
Greenhorn

Joined: May 11, 2007
Posts: 13
I am currently running some modified versions of avtransmit2 and avreceive. the only modifications that were made were to eliminate the use of starting them from a command line, and just being able to run them in netbeans. When running the AVReceive2 I recieve the following lines upon running it.

count = 1
- Open RTP session for: addr: ##.###.##.### port: 1234 ttl: 1
count = 2
- Open RTP session for: addr: ##.###.##.### port: 1236 ttl: 1
- A new participant had just joined: root@1k3s-918-41
- Waiting for RTP data to arrive...
- Waiting for RTP data to arrive...
- Waiting for RTP data to arrive...
- Waiting for RTP data to arrive...
- A new participant had just joined: root@1k3s-918-41
- Waiting for RTP data to arrive...(this is goes on about another 30 times)

No RTP data was received.
- Got "bye" from: root@1k3s-918-41
- Got "bye" from: root@1k3s-918-41
Failed to initialize the sessions.
Exiting AVReceive2

It continues until it times out after 60seconds stating that no RTP data has arrived. No video screen is ever displayed when doing this either.

When doing the AVTransmit here is what I get

locator = file:file:C:\movie.mpg
Track 0 is set to transmit as:
MPEG/RTP
Track 1 is set to transmit as:
mpegaudio/rtp, 44100.0 Hz, 16-bit, Mono, LittleEndian, Signed, 16000.0 frame rate, FrameSize=16384 bits
Created RTP session: ##.###.##.### 1234
Created RTP session: ##.###.##.###1236
Start transmission for 60 seconds...
...transmission ended.

I haven't noticed anything not normal in the output messages, other than for some reason the rtp data is not arriving. Below is my code for both AVRecive2 and AVTransmit 2.

Since the programs both run and out put is given, I feel that my change from receiving from the command prompt to putting the numbers directly in the code isn't the issue, but maybe someone will see something that I am not.



 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Issues w/ receiving RTP Data in AVTransmit2 and AVReceive2
 
Similar Threads
problem with audio video sessions using jmf & rtp
getting error with applets
Live Video Transmission-Help Required very urgently
RTP Streams
Help Regarding Delay in Voice Conversation