Win a copy of Mesos in Action this week in the Cloud/Virtualizaton forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Installation problem

 
shanku
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,
I installed jdk1.3. I set the path variable c:\jdk1.3\bin;c:\jdk1.3\lib. I'm able to compile programs using 'javac' but not able to run programs using 'java' command. It gives the following error "Error occurred during initialization of VM java/lang/NoClassDefFoundError: java/lang/object". If i type the entire path c:\jdk1.3\bin\java, it runs. Please let me know what the problem is.
with thanks,
Shankar
 
Eric Edwards
Ranch Hand
Posts: 60
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Originally posted by shanku:
Hi,
I installed jdk1.3. I set the path variable c:\jdk1.3\bin;c:\jdk1.3\lib. I'm able to compile programs using 'javac' but not able to run programs using 'java' command. It gives the following error "Error occurred during initialization of VM java/lang/NoClassDefFoundError: java/lang/object". If i type the entire path c:\jdk1.3\bin\java, it runs. Please let me know what the problem is.
with thanks,
Shankar

When you type: SET CLASSPATH=.;C
you MUST, and this is very important, put a period "." before the ";" and then type your path in AutoExec.bat. So, after the = sign type a period, then a ;, then your path.
That should work.
 
shanku
Greenhorn
Posts: 2
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Eric:
Thanks and that helped.
shankar
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic