• Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Eclipse 3.2.0:JVM Terminated

 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello Friends,

I am facing a big problem, While debugging a project in eclipse after some time i get the message on console that JVM terminated and some exit code is there and after that a log(error) file is created in the directory...

In starting it happens sometimes but after that it is going on frequently.
Please help me in this regard...

The error message is like this

#
# An unexpected error has been detected by HotSpot Virtual Machine:
#
# EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x6d641e3a, pid=968, tid=1188
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.5.0_11-b03 mixed mode)
# Problematic frame:
# V [jvm.dll+0x1e3a]
#
# An error report file with more information is saved as hs_err_pid968.log
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
# http://java.sun.com/webapps/bugreport/crash.jsp
#


Thanks
[ August 19, 2008: Message edited by: Ankit Varshney ]
 
Jesper de Jong
Java Cowboy
Saloon Keeper
Posts: 15278
39
Android IntelliJ IDE Java Scala Spring
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
This could be happening because of a bug in the JVM (or in Eclipse, or a native library used by Java or Eclipse).

Try installing a newer version of Java 5. You're using 1.5.0 update 11, but the latest version is update 16, see the download page for Java 5.

Or try a newer version of Eclipse.
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks dear
i will try it
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello Friend

I have Used New version of both eclipse and java 1.5 update 16 but even if this problem is coming.Mainly this problem comes when i tried to debug the project...while running its running fine...
Please Help me
 
Martijn Verburg
author
Bartender
Posts: 3275
5
Eclipse IDE Java Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What program are you trying to debug? Is it local or remote and/or runnig on an app server..?
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello Friend

I am just trying to debug a local project...but it is using java sockets heavily and also the crash point is not same every time...

even i am using latest version of eclipse...
Eclipse Platform
Version: 3.4.0
Build id: I20080617-2000

and for java...
java version "1.5.0_16"
Java(TM) 2 Runtime Environment, Standard Edition (build 1.5.0_16-b02)
Java HotSpot(TM) Client VM (build 1.5.0_16-b02, mixed mode, sharing)


please help me as i am stuck...

Thanks
 
Martijn Verburg
author
Bartender
Posts: 3275
5
Eclipse IDE Java Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi there, a few questions...

Is this only when you use Eclipse?
Have you tried in say Netbeans?
Also does it only occur when you run in Debug mode?
What happens when you run this program stand alone?
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Yes Friend

It happens only with eclipse debug mode...
stand alone it is running fine...
and even with eclipse it is running fine,but when i tried to debug my project i am getting this problem...

Please help..

If there is any problem in eclipse please give me the link of site from where i can download eclipse latest version..

Thanks
 
Martijn Verburg
author
Bartender
Posts: 3275
5
Eclipse IDE Java Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It sounds like it is an Eclipse problem (although in my experience debugging socket based Java programs can often throw up unexpected errors), that said it would be interesting if you had the same problem debugging from Netbeans or another IDE.

Anyhow, Eclipse 3.4 is the latest stable version so you've got the latest there. I can't only suggest you raise this bug with Eclipse and if it is a genuine eclipse bug hopefully they can fix it in time for their next maintenance release.
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Thanks for your reply
Can you suggest me the link from where i can download eclipse as i have downloaded 2-3 times but same problem got...

Thanks
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hello Friends,
I am tired with this error as same eclipse with same JVM is debugging fine to my friends system , but when i used same things its showing this error....

#
# An unexpected error has been detected by HotSpot Virtual Machine:
#
# SIGSEGV (0xb) at pc=0xb79690be, pid=4444, tid=2859531184
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.5.0_13-b05 mixed mode)
# Problematic frame:
# V [libjvm.so+0x1290be]
#

What Should I do as I have tried latest version of both jvm and eclipse and even older versions also....

It's Only happening with eclipse debugging mode....

please please help me....


# An error report file with more information is saved as hs_err_pid4444.log
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
# http://java.sun.com/webapps/bugreport/crash.jsp
#
 
Ankit Varshney
Greenhorn
Posts: 29
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Some One Please Reply This Topic
I am stuck since a long Time Please Help....
 
Peter Johnson
author
Bartender
Posts: 5852
7
Android Eclipse IDE Ubuntu
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Not that this helps, but have you reported this crash to Sun? They need to fix this.

Also, have you tried running this on another system? Perhaps there is a bad library on your system that is causing this crash
 
Justin Blaauw
Greenhorn
Posts: 1
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I have also encountered this problem, except it did not involve eclipse directly. I was running eclipse but I was compiling seperatly on Ubuntu 8.10 with ant. I encountered similiar problems with Ubuntu Hardy Heron.

#
# An unexpected error has been detected by HotSpot Virtual Machine:
#
# SIGSEGV (0xb) at pc=0xb78615b9, pid=6188, tid=2988714896
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.5.0_16-b02 mixed mode, sharing)
# Problematic frame:
# V [libjvm.so+0x26d5b9]
#
# An error report file with more information is saved as hs_err_pid6188.log
#
# If you would like to submit a bug report, please visit:
# http://java.sun.com/webapps/bugreport/crash.jsp
#
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic