Win a copy of Mesos in Action this week in the Cloud/Virtualizaton forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Debugging Tomcat application using Eclipse

 
Ankit Garg
Sheriff
Posts: 9521
22
Android Google Web Toolkit Hibernate IntelliJ IDE Java Spring
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi! I have a problem. I want to create a web application in eclipse and want to debug it directly from Eclipse. For that I downloaded Eclipse-Tomcat plug-in from here.

Then I created a new Tomcat project in eclipse. But when I try to run or debug the project, Run on Server option is not available. When I create a normal web application, then an option to run it on server is there, but when I click on it, I get an error

The Tomcat server configuration at \Server\Tomcat v6.0 Server at localhost-config is missing. Check the server for errors.


Also it shows Tomcat as stopped while it is running. I also used catlina jpda start command so that tomcat runs in debugging mode. I have also created JPDA_ADDRESS and JPDA_TRANSPORT environment variables. But still the problem persists. Can anyone help me in this regard. I am using Eclipse 3.4 and Tomcat 6.0..

I would be very thankful if anyone solves my problem... :roll:
[ November 04, 2008: Message edited by: Ankit Garg ]
 
Ankit Garg
Sheriff
Posts: 9521
22
Android Google Web Toolkit Hibernate IntelliJ IDE Java Spring
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Please someone help me on this :roll:
 
Paul Michael
Ranch Hand
Posts: 697
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Can you check from your workspace if you accidentally closed the "Servers" project?

From the error message you posted, the "Servers" folder would be the first place I'd look into.

I'm not very familiar with the Tomcat Plugin but I've had good results with using just WTP and the built in debugger.

I'll try to look for tutorials first regarding that approach so I can post it here.
 
Paul Michael
Ranch Hand
Posts: 697
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Try this.
 
Ankit Garg
Sheriff
Posts: 9521
22
Android Google Web Toolkit Hibernate IntelliJ IDE Java Spring
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Actually I am new to Eclipse. So I don't know much. I have already tried the page you gave Paul. So now I am reading a book on Eclipse. I think that will clear all my doubts..

Anyway thanks for your time Paul
 
Paul Michael
Ranch Hand
Posts: 697
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
You're most welcome.
 
Niju Thomas
Greenhorn
Posts: 13
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Actually there was a small mistake.there was a folder name as "Servers" in the project explorer..just open that and problem will solve..
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic