wood burning stoves 2.0*
The moose likes Tomcat and the fly likes Tomcat not starting Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Reply locked New topic
Author

Tomcat not starting

randhir sethi
Ranch Hand

Joined: Jan 27, 2009
Posts: 36
My requirement is to copy tomcat from our live server to a new server with better configurations. So, for this migration, I copied the tomcat to the new server. But, the tomcat is not starting as I am not able to see my application URL. It could also be that tomcat is ok but the web application is not getting deployed.

I hope, my question is clear.

Please, help in solving the doubt.

regards
Bauke Scholtz
Ranch Hand

Joined: Oct 08, 2006
Posts: 2458
Have you read the logs?
randhir sethi
Ranch Hand

Joined: Jan 27, 2009
Posts: 36

thanks, for your answer. The catalina.out log file shows following kind of output:-

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jan 28, 2009 4:03:17 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on port 10080
Starting service Tomcat-Standalone
Apache Tomcat/4.1.24
WebappClassLoader: validateJarFile(/opt/dpc/billing501/wars/corereports/reportstool/WEB-INF/lib/servlet.jar) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class: javax/servlet/Servlet.class
##### [WebReportsInitializationServlet]:Path of Configuration file :/opt/dpc/billing501/wars/corereports/reportstool/xml/DefaultSystemConf.xml
File can't be deleted
File can't be deleted
File can't be deleted
strParamVal : ReportsServer
Couldn't find the property: ReaderFactory in ReportsServer.properties
Taking default value to: LocalRMI
*** ReportsServer.properties: Couldn't find the resource Connection.Unique.Alias, setting it to RPTS ***
Couldn't load any service
*** ReportsServer.properties: Couldn't find the resource Server.ResponseCode.Property, setting it to ReportsServerResponseCode ***
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

regards
Bauke Scholtz
Ranch Hand

Joined: Oct 08, 2006
Posts: 2458
Start fixing the first error:
randhir sethi wrote:
WebappClassLoader: validateJarFile(/opt/dpc/billing501/wars/corereports/reportstool/WEB-INF/lib/servlet.jar) - jar not loaded. See Servlet Spec 2.3, section 9.7.2. Offending class: javax/servlet/Servlet.class
randhir sethi
Ranch Hand

Joined: Jan 27, 2009
Posts: 36
thanks, for the answer. I am not a developer as such, I am a implementation guy. How can I proceed to fix this error?

regards.
Bauke Scholtz
Ranch Hand

Joined: Oct 08, 2006
Posts: 2458
Uh, just contact the developer?
Joe Ess
Bartender

Joined: Oct 29, 2001
Posts: 8836
    
    7

Please do not post the same question more than once.
It wastes people's time when redundant conversations take place.
CarefullyChooseOneForum


"blabbing like a narcissistic fool with a superiority complex" ~ N.A.
[How To Ask Questions On JavaRanch]
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Tomcat not starting
 
Similar Threads
Deployment Descriptor problem
Tomcat not starting in eclipse
APPLICAION Server
Tomcat stop working.
new application