This week's giveaway is in the Spring forum.
We're giving away four copies of REST with Spring (video course) and have Eugen Paraschiv on-line!
See this thread for details.
The moose likes Tomcat and the fly likes Problem running tomcat 6 in vista Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login

Win a copy of REST with Spring (video course) this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Reply locked New topic

Problem running tomcat 6 in vista

Harke Kumar

Joined: Mar 12, 2009
Posts: 5

i had no problem running tomcat6 on vista till today morning (march-12-2009). This morning the vista got updated automatically and then restarted. After that when I tried to run tomcat it ran but when I tried to connect through the browser ,it didnt connect to the server.

Can anyone tell me solution to this problem. my server was running on port 8080. is there problem with vista in running the tomcat6.

Joe Ess

Joined: Oct 29, 2001
Posts: 9168

Did you check that an exception is allowed in the Windows Firewall?

[How To Ask Questions On JavaRanch]
Leander Kirstein-Heine

Joined: Mar 13, 2009
Posts: 4
If Tomcat is not started, try to deactivate the user access control (UAC) and then start Tomcat or the service.

From my experience Tomcat will run if you deactivate the UAC while installing Tomcat as a aervice. After the service was installed, you can reactivate the UAC.
I agree. Here's the link:
subject: Problem running tomcat 6 in vista
It's not a secret anymore!