File APIs for Java Developers
Manipulate DOC, XLS, PPT, PDF and many others from your application.
http://aspose.com/file-tools
The moose likes JNLP and Web Start and the fly likes ClassNotFound Exception.. Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » JNLP and Web Start
Bookmark "ClassNotFound Exception.." Watch "ClassNotFound Exception.." New topic
Author

ClassNotFound Exception..

Nilu Deshmukh
Greenhorn

Joined: Aug 03, 2009
Posts: 22
Hi...
I am trying to run a jnlp application...

i have demotest.jnlp file

contents of jnlp fils are
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
<jnlp spec="1.0+" codebase="http://localhost:8080/jwsdemo"
href="demotest.jnlp">
<information>
<title>Demo Test</title>
<vendor>Green</vendor>
<description>Demo client by Green</description>
</information>
<resources>
<j2se version="1.3+" />
<jar href="test.jar" main="true" />
</resources>
<application-desc main-class="com.test" />
</jnlp>

*****
my test class is located in com package.

and test.jar is in webcontent of eclipse ...
i am getting exception ClassNotFound..
what' is the problem.. please help.....
Gautam Tandon
Greenhorn

Joined: Aug 06, 2009
Posts: 1
for which class are you getting this error?

if it's some 3rd party class or java class (i.e. anything other than your own class), you might want to make sure you have all the required jars in the classpath... (I know really generic answer, but can't make it out unless I know for what class are you getting this error).

You might also want to check out this online tool to find out what jar is missing:
http://www.ellipsissolutions.com/xray.php
Nilu Deshmukh
Greenhorn

Joined: Aug 03, 2009
Posts: 22
Thanks ... Error Solved .. The Class path was wrong in JNLP file.
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
 
subject: ClassNotFound Exception..
 
Similar Threads
Error is coming while launching the application
problem during loading third party jar
nothing is displayed after the application is loaded
Dynamic JNLP not working with JBoss?
Doesn't work properly of my JNLP webstart