File APIs for Java Developers
Manipulate DOC, XLS, PPT, PDF and many others from your application.
http://aspose.com/file-tools
The moose likes Web Services and the fly likes Problem deploying service on Ubuntu Virtual Machine Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Spring in Action this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Web Services
Bookmark "Problem deploying service on Ubuntu Virtual Machine" Watch "Problem deploying service on Ubuntu Virtual Machine" New topic
Author

Problem deploying service on Ubuntu Virtual Machine

Rafael Angarita
Ranch Hand

Joined: Jan 09, 2009
Posts: 67
Hello,

I have a web service that works perfectly fine when I deploy it on localhost. Now I'm deploying it on a virtual machine with Ubuntu and I get this exception when I try to use it:



Test helper at line 21


TUSB_RegCivil at line 28


And hibernateUtil :



Any of you guys have any idea of what may be happening?

Im using JAX-WS with Glassfish.

Thank you very much guys.


Rafael Angarita.
SCJP 6.
Rafael Angarita
Ranch Hand

Joined: Jan 09, 2009
Posts: 67
I also found this:



Also, I deployed it on another VM with Windows XP and it works fine too. I seem that it does not work only on my Ubuntu VM.

My host OS is Mac OS

Thank you
Ivan Krizsan
Ranch Hand

Joined: Oct 04, 2006
Posts: 2198
    
    1
Hi!
What JVM are you running in the Ubuntu VM?
Make sure that you are using a Sun VM, not the GNU dito that often is distributed with Linux etc.
In one case I had to completely delete the GNU VM to resolve the problems I had.
Best wishes!
Rafael Angarita
Ranch Hand

Joined: Jan 09, 2009
Posts: 67
Thank you Ivan. Your answers have been really helpful for me!

I'm also using your study notes to learn about securing web services.They are excellent.

I did what you said regarding this problem, but it could not solve it.

I also tried with a simple web service (with no hibernate nor connection to a db) and it worked fine.

It is only the web service with hibernate that doesn't work on my Ubuntu installation.

Any ideas of what I should do? or any advise of how I can troubleshoot this problem?

Thank you very much!
Ivan Krizsan
Ranch Hand

Joined: Oct 04, 2006
Posts: 2198
    
    1
Hi!
Regretfully, I have no idea where the problem may be but, if I were in your situation, I would try to run some other, non-web service, program that uses Hibernate in the same way as the web service in your Ubuntu VM. If possible, try make this test program a standalone program, that is, a program that does not need to run in a container.
Best wishes!
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Problem deploying service on Ubuntu Virtual Machine