Win a copy of Think Java: How to Think Like a Computer Scientist this week in the Java in General forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

A WebGroup/Virtual Host to handle /CourseLaunch.aspx has not been defined

 
N R Naik
Greenhorn
Posts: 5
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Team,

I am facing a strange issue. Through my java application I am trying to invoke a webservices of another third party application through a servlet, which basically launches a course from there.

I have integrated the webservices code (WSDL, proxy classes & servlet) in my EAR file.

Whenever I try to launch a course from my application for the first time, A new window opens with a HTTP 404 error. In the log file it says:
A WebGroup/Virtual Host to handle /elex/planner/CourseLaunch.aspx has not been defined.

But if I close this error page & try to relaunch the same course from my application, the course loads perfectly. Do you know what might be causing this issue.

I am invoking a 3rd party URL from my servlet as shown below:



here the launch launchBaseURL=http://abc.com/elex/planner/CourseLaunch.aspx?_courseCode=
In my Sysout the URL is generated correctly i.e
http://abc.com/elex/planner/CourseLaunch.aspx?_courseCode=M-PTOS&elexssotoken=89bce4e0-c36d-4dc0-a9a2-0450c709cf64

but on checking the HTTP traffic, I see the following flow

--------------------------------------------------------------------------------
# Result Protocol Host URL Body Caching Content-Type Process Comments Custom
9243 302 HTTP abc.com /elex/planner/CourseLaunch.aspx?_courseCode=M-PTOS&elexssotoken=89bce4e0-c36d-4dc0-a9a2-0450c709cf64 221 private text/html; charset=utf-8 iexplore:1440

followed by:

--------------------------------------------------------------------------------
# Result Protocol Host URL Body Caching Content-Type Process Comments Custom
9248 404 HTTP mywebapp.com:9085 /elex/planner/CourseLaunch.aspx?_courseCode=M-PTOS&elexssotoken=89bce4e0-c36d-4dc0-a9a2-0450c709cf64 273 text/html iexplore:1440

Here I see that host abc.com is followed by mywebapp.com which I think is causing this issue. But I am not sure why it gets redirected to mywebapp.com when I launch the course for the 1st time, but works fine when I relaunch the same course again.
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic