This week's giveaway is in the Android forum.
We're giving away four copies of Android Security Essentials Live Lessons and have Godfrey Nolan on-line!
See this thread for details.
The moose likes IDEs, Version Control and other tools and the fly likes problem with tomcat setup in Eclipse Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Engineering » IDEs, Version Control and other tools
Bookmark "problem with tomcat setup in Eclipse" Watch "problem with tomcat setup in Eclipse" New topic
Author

problem with tomcat setup in Eclipse

srinika Neni
Greenhorn

Joined: Mar 31, 2010
Posts: 2
I have installed tomcat 6 successfully in windows XP. I 'm able to start the service and hit the home page of tomcat. But when i try to start the same server in Eclipse i'm getting the following in RED ...in the console and the server never starts. I'm not sure if i missed anything while setup. I even changed the server location to use tomcat installation and that didnot work.

Please help.

Mar 31, 2010 3:15:44 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_18\jre\bin;.;C:\Windows\Sun\Java\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Program Files\Java\jre6\bin\client;C:\Program Files\Java\jre6\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Program Files\Intel\DMIX;C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_18\bin;C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 6.0\bin
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 838 ms
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.26
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDescriptor
INFO: Deploying configuration descriptor manager.xml
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory docs
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory ROOT
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
Mar 31, 2010 3:15:45 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
Mar 31, 2010 3:15:46 PM org.apache.jk.server.JkMain start
INFO: Jk running ID=0 time=0/68 config=null
Mar 31, 2010 3:15:46 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 894 ms
David Newton
Author
Rancher

Joined: Sep 29, 2008
Posts: 12617

I don't see any errors there.
srinika Neni
Greenhorn

Joined: Mar 31, 2010
Posts: 2
David Newton wrote:I don't see any errors there.


Thanks for the reply. Its working fine now.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: problem with tomcat setup in Eclipse
 
Similar Threads
org.apache.jasper.JasperException: java.lang.NullPointerException: Module 'null' not found.
Tomcat startup Problem
Problem using Spring 3.0.2 & Atomikos
Error in FilterStart Struts 2 web app
Not able to deploy