wood burning stoves 2.0*
The moose likes Websphere and the fly likes Profile mode not starting in Websphere 7 Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of The Java EE 7 Tutorial Volume 1 or Volume 2 this week in the Java EE forum
or jQuery UI in Action in the JavaScript forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Websphere
Bookmark "Profile mode not starting in Websphere 7" Watch "Profile mode not starting in Websphere 7" New topic
Author

Profile mode not starting in Websphere 7

John Eric Hamacher
Ranch Hand

Joined: Apr 25, 2007
Posts: 230
Hello:

I have IBM RAD for WebSphere, Version: 7.5.5 and am running WebSphere 7 on my computer. I am on Windows XP. Literature tells me RAD should be set up for profiling out of the box but I cannot start the server in Profile mode. Normal and Debug modes work fine. Here is the message I get on startup:




The log file native_stderr.log tells me:





It looks like the command is getting caught with the space in "Program Files". Can anybody tell me how to fix this in RAD? Thanks.

Eric
Tony Ignatius
Greenhorn

Joined: Nov 09, 2010
Posts: 6
Hey John,

Were you able to get past this error? I'm stuck with the same issue.

Thanks
Abhisek Ohdedar
Greenhorn

Joined: Dec 04, 2010
Posts: 2
Hi,

Even i am facing the same problem. I have IBM Rational Software Architect(RSA) 7.5.4 for Websphere installed on my machine. Websphere 7 is being used here. Please let me know if anyone has any suggestion. Thanks in advance
Tony Ignatius
Greenhorn

Joined: Nov 09, 2010
Posts: 6
Not sure if this was the right solution. But I ended up installing my RSA directly under the C:\. That helped.
Juggler Jeetu
Greenhorn

Joined: May 10, 2012
Posts: 1
I too was stuck with the same issue but was able to resolve after uninstalling complete IBM package from my machine (including installation manager and delivery platform) from Program Files directory and then later installing all one by one in C:/IBM directory directly.

Issue is with the initialization code of profiler, the command running the main method takes the location of SDP70Shared directory from Program Files and having a space " " between 'Program' and 'Files' was creating the problem.

Hope this helps.
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
 
subject: Profile mode not starting in Websphere 7