Win a copy of Learn Spring Security (video course) this week in the Spring forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

org.apache.jasper.JasperException: Failed to load or instantiate TagLibraryValidator class: org.apa

 
Dibyendu Sarkar
Greenhorn
Posts: 25
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I'm getting this exception. My project settings are given below. Someone please help me figure out what am I doing wrong. I've tried to provide as much information as I can. Please let me know if any other information is required to help me troubleshoot this.



POM dependencies:



JSP:




TOMCAT: 5.5.17



WEB.XML


MAVEN BUILT PROJECT:


 
Bear Bibeault
Author and ninkuma
Marshal
Pie
Posts: 64613
86
IntelliJ IDE Java jQuery Mac Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
It's WEB-INF/lib not LIB.
 
Dibyendu Sarkar
Greenhorn
Posts: 25
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Bear Bibeault wrote:It's WEB-INF/lib not LIB.


Yes, it is lib. I've edited my original post.
 
Bear Bibeault
Author and ninkuma
Marshal
Pie
Posts: 64613
86
IntelliJ IDE Java jQuery Mac Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
What else ends up in WEB-INF/lib? Are the servlet and JSP API jars being copied there? They should not be.
 
Dibyendu Sarkar
Greenhorn
Posts: 25
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Bear Bibeault wrote:What else ends up in WEB-INF/lib? Are the servlet and JSP API jars being copied there? They should not be.


No those 2 files are not there. I'm using maven and the scope for those two is set to "provided". There are a bunch of other jars but those are related to CXF and some other stuff and not to JSP/JSTL.
 
Dibyendu Sarkar
Greenhorn
Posts: 25
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
I'm still battling this one. Anyone care to help?

The final built war file (generated using maven) runs fine now when deployed on tomcat 6 installation using the tomcat manager. But inside Eclipse it still refuses to cooperate!
 
Bear Bibeault
Author and ninkuma
Marshal
Pie
Posts: 64613
86
IntelliJ IDE Java jQuery Mac Mac OS X
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Please be sure to post Eclipse questions in the IDEs forum. I have moved this there for you.
 
Dibyendu Sarkar
Greenhorn
Posts: 25
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Bear Bibeault wrote:Please be sure to post Eclipse questions in the IDEs forum. I have moved this there for you.



Well, I thought about it but the error is still the same as the original in the title. It's pretty much a JSTL issue still. So didn't make sense to me to move it from JSP to IDE forum. But anyway, as long as someone is able to help...
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic