wood burning stoves 2.0*
The moose likes Web Services and the fly likes ws-i compliance questions Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Web Services
Bookmark "ws-i compliance questions" Watch "ws-i compliance questions" New topic
Author

ws-i compliance questions

Rene Ummels
Greenhorn

Joined: Feb 12, 2010
Posts: 11
Hi,

It seems the wsi-tools@ws-i.org mailbox cannot be reached.
Is the mail address still correct?


Further, I have some questions about WS-I BP 1.1 Compliance Analyzer test results. It would be
nice to get response on it.

Background:
Our requirement is to be WS-I Basic Profile 1.1 compliant for our Web Service created
from a designed WSDL (generating all the classes through JAX-WS 2.0).
We performed all the steps including generating the SOAP message traces.
I see several "missing input" entries. These have been checked manually.

Issue:
Still some questions remain for 10 of the requirements showing "missing input".
I hope I can get clarification on them.

Requirement - Question
R1014 - What could be wrong in WSDL/XSD/message that would explain this "missing input"?
R1001 - What could be wrong in WSDL/XSD/message that would explain this "missing input"?
R1031 - <faultcode>soap:Server.ProcessingError</faultcode> should be changed to <faultcode>soap:ProcessingError</faultcode>, right?
R1132 - We are compliant, we are using POST method, right?
R1112 - Why is this reported as "missing input"?
R1114 - We are only using POST, so why is this reported as "missing input"?
R2213 - Why is this reported as "missing input"?
R2712 - What could be wrong in WSDL/XSD/message that would explain this "missing input"? Something with the fault exceptions?
R2740 - Is this a fault in our solution? There is no fault element inside soapbind.
R2744 - Is this "missing input" not applicable for us?

One more thing.
In our WSDL file we have the following, does this mean we are not compliant to WS-I BP 1.1?
xmlns:soap12="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap12/"
xmlns:soapenc="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"
xmlns:soap12enc="http://www.w3.org/2003/05/soap-encoding"


Below are the WSDL and XSD contents.


kind regards,
Rene







 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: ws-i compliance questions
 
Similar Threads
How to access byte array web method
Error While Testing Webservice using Web service Explorer in RAD
Cannot create service instance, service 'x' not found in wsdl
Error on Axis 1,4 on invoking a web service
Web Service message level Encryption Decryption through public and private key