wood burning stoves 2.0*
The moose likes Spring and the fly likes How to add a new tag in XML configuration file. Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Frameworks » Spring
Bookmark "How to add a new tag in XML configuration file. " Watch "How to add a new tag in XML configuration file. " New topic
Author

How to add a new tag in XML configuration file.

samir ware
Ranch Hand

Joined: Jul 27, 2005
Posts: 192
Hello Ranchers
I am trying to add a new custom tag in the spring configuration file so that it will scan certain set of elements . I am using eclipse for development. I did some entries in spring.schemas, spring.handlers file. These entries are as below.

spring.schemas



spring.handler



In addition to these 2 entries I have created the schama file which contains the following code.


pqr-10.0.xsd is decleared as follows.



And the actual xml configuration file in which this new tag will get used (applicationConfig.xml) is configured as follows.



I have kept applicationConfig.xml directly under WEB-INF folder. In addition to this I kept spring-handlers,pqr-10.0.xsd and and spring.schemas in the classpth along with handler class . though whenever my server tried to start, I get the exception on it saying that




Just as a wild try , I put all the files viz in spring.handlers,pqr-10.0.xsd and spring.schema and in WEB_INF as well. But no success . I am still getting the same error.
Can anyone out there please help me to understand what the problem is ?
Thanks in advance
Samir













 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: How to add a new tag in XML configuration file.
 
Similar Threads
Error with web.xml
Spring Application Context exception: Cannot find the declaration of element 'beans'
Spring JDBC Problem getting log messages
Problem running app under Tomcat v7
How to get rid of this Spring start up error?