aspose file tools*
The moose likes Tomcat and the fly likes Problem after starting the tomcat servers Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of EJB 3 in Action this week in the EJB and other Java EE Technologies forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Tomcat
Bookmark "Problem after starting the tomcat servers" Watch "Problem after starting the tomcat servers" New topic
Author

Problem after starting the tomcat servers

Keerthi Kumar
Ranch Hand

Joined: Apr 20, 2009
Posts: 105
Dear All,

I have two different tomcat servers in the same folder. But I have changed the port numbers in both the server.xml files to avoid any conflict. Also I am able to start both the servers as well. But after 1-2 minutes, which ever the server was started first will be stopped. Only the recently started server will be working. Request you to please help me out to resolve this issue.

Thanks in advance.


Cheers,
Keerthi Kumar N
Misha Ver
Ranch Hand

Joined: Mar 03, 2008
Posts: 470
I would check log fles
Tim Holloway
Saloon Keeper

Joined: Jun 25, 2001
Posts: 15629
    
  15

There are 2 environment variables used by Tomcat: CATALINA_HOME and CATALINA_BASE.

CATALINA_HOME contains directories that can be shared between multiple instances of Tomcat. That includes such things as the bin and lib directories.

CATALINA_BASE contains the stuff that cannot be shared. You have to have a separate CATALINA_BASE for each instance of the Tomcat server. CATALINA_BASE contains things like the conf, webapps, work, temp, and logs directories.

For single-instance Tomcat users, CATALINA_HOME and CATALINA_BASE can point to the same root directory, but in your case, that's not possible.


Customer surveys are for companies who didn't pay proper attention to begin with.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Problem after starting the tomcat servers
 
Similar Threads
Cluster related problem in WS 5.0
Multiple Application Servers
weblogic start up problem
Deploying multiple web projects on Tomcat in Eclipse
APPLICAION Server