my dog learned polymorphism*
The moose likes JBoss/WildFly and the fly likes JBoss run.bat not launching not showing any errors just going to next line in the command prompt Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Products » JBoss/WildFly
Bookmark "JBoss run.bat not launching not showing any errors just going to next line in the command prompt" Watch "JBoss run.bat not launching not showing any errors just going to next line in the command prompt" New topic
Author

JBoss run.bat not launching not showing any errors just going to next line in the command prompt

Venkata Pavan P Kumar
Greenhorn

Joined: Mar 22, 2011
Posts: 3
Hi,

when I try to start my jboss through command prompt it is not showing any errors just going to next line in the command prompt.
Please find my run.bat file attached.

I have set the JAVA_HOME and path and classpath correctly, but still it is not working. Though my java is in program files directory it should not be a problem because it was working fine till now stopped working suddenly.

Requesting help on this.

Please find my run.bat contents below.

@echo off
rem -------------------------------------------------------------------------
rem JBoss Bootstrap Script for Win32
rem -------------------------------------------------------------------------

rem $Id: run.bat 73584 2008-05-22 12:09:26Z dimitris@jboss.org $

@if not "%ECHO%" == "" echo %ECHO%
@if "%OS%" == "Windows_NT" setlocal

set DIRNAME=.\
if "%OS%" == "Windows_NT" set DIRNAME=%~dp0%
set PROGNAME=run.bat
if "%OS%" == "Windows_NT" set PROGNAME=%~nx0%

pushd %DIRNAME%..
set JBOSS_HOME=%CD%
popd

REM Add bin/native to the PATH if present
if exist "%JBOSS_HOME%\bin\native" set PATH=%JBOSS_HOME%\bin\native;%PATH%
if exist "%JBOSS_HOME%\bin\native" set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -Djava.library.path="%PATH%"

rem Find run.jar, or we can't continue

set RUNJAR=%JBOSS_HOME%\bin\run.jar
if exist "%RUNJAR%" goto FOUND_RUN_JAR
echo Could not locate %RUNJAR%. Please check that you are in the
echo bin directory when running this script.
goto END

:FOUND_RUN_JAR

if not "%JAVA_HOME%" == "" goto ADD_TOOLS

set JAVA=java

echo JAVA_HOME is not set. Unexpected results may occur.
echo Set JAVA_HOME to the directory of your local JDK to avoid this message.
goto SKIP_TOOLS

:ADD_TOOLS

set JAVA=%JAVA_HOME%\bin\java

rem A full JDK with toos.jar is not required anymore since jboss web packages
rem the eclipse jdt compiler and javassist has its own internal compiler.
if not exist "%JAVA_HOME%\lib\tools.jar" goto SKIP_TOOLS

rem If exists, point to the JDK javac compiler in case the user wants to
rem later override the eclipse jdt compiler for compiling JSP pages.
set JAVAC_JAR=%JAVA_HOME%\lib\tools.jar

:SKIP_TOOLS

rem If JBOSS_CLASSPATH or JAVAC_JAR is empty, don't include it, as this will
rem result in including the local directory in the classpath, which makes
rem error tracking harder.
if not "%JAVAC_JAR%" == "" set RUNJAR=%JAVAC_JAR%;%RUNJAR%
if "%JBOSS_CLASSPATH%" == "" set RUN_CLASSPATH=%RUNJAR%
if "%RUN_CLASSPATH%" == "" set RUN_CLASSPATH=%JBOSS_CLASSPATH%;%RUNJAR%

set JBOSS_CLASSPATH=%RUN_CLASSPATH%

rem Setup JBoss specific properties
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -Dprogram.name=%PROGNAME%

rem Add -server to the JVM options, if supported
"%JAVA%" -server -version 2>&1 | findstr /I hotspot > nul
if not errorlevel == 1 (set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -server)

rem JVM memory allocation pool parameters. Modify as appropriate.
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -Xss32k -Xms500m -Xmx500m
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -XX:PermSize=512m -XX:MaxPermSize=512m
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -XX:-UseThreadPriorities -XX:+UseParallelGC -XX:+AggressiveOpts -XX:ParallelGCThreads=5 -XX:+UseParallelOldGC -XX:+UseBiasedLocking

rem With Sun JVMs reduce the RMI GCs to once per hour
set JAVA_OPTS=%JAVA_OPTS% -Dsun.rmi.dgc.client.gcInterval=3600000 -Dsun.rmi.dgc.server.gcInterval=3600000

rem JPDA options. Uncomment and modify as appropriate to enable remote debugging.
rem set JAVA_OPTS=-Xdebug -Xrunjdwp:transport=dt_socket,address=8787,server=y,suspend=y %JAVA_OPTS%

rem Setup the java endorsed dirs
set JBOSS_ENDORSED_DIRS=%JBOSS_HOME%\lib\endorsed

echo ===============================================================================
echo.
echo JBoss Bootstrap Environment
echo.
echo JBOSS_HOME: %JBOSS_HOME%
echo.
echo JAVA: %JAVA%
echo.
echo JAVA_OPTS: %JAVA_OPTS%
echo.
echo CLASSPATH: %JBOSS_CLASSPATH%
echo.
echo ===============================================================================
echo.

:RESTART
"%JAVA%" %JAVA_OPTS% ^
-Djava.endorsed.dirs="%JBOSS_ENDORSED_DIRS%" ^
-classpath "%JBOSS_CLASSPATH%" ^
org.jboss.Main %*

if ERRORLEVEL 10 goto RESTART

:END
if "%NOPAUSE%" == "" pause

:END_NO_PAUSE


Venkata Pavan P Kumar
Greenhorn

Joined: Mar 22, 2011
Posts: 3
Hi,

I have resolved the above issue. I just set the Java_home to the wrong path. But now i face a new problem.jvm is terminating unexpectedly.

INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # An unexpected error has been detected by HotSpot Virtual Machine:
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x008772d7, pid=5664, tid=3136
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # Java VM: Java HotSpot(TM) Server VM (1.5.0_06-b05 mixed mode)
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # Problematic frame:
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # v ~StubRoutines::jshort_disjoint_arraycopy
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # An error report file with more information is saved as hs_err_pid5664.log
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # If you would like to submit a bug report, please visit:
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | # http://java.sun.com/webapps/bugreport/crash.jsp
INFO | jvm 5 | 2011/03/22 17:56:55 | #
ERROR | wrapper | 2011/03/22 17:56:55 | JVM exited unexpectedly.
FATAL | wrapper | 2011/03/22 17:56:55 | There were 5 failed launches in a row, each lasting less than 300 seconds. Giving up.
FATAL | wrapper | 2011/03/22 17:56:55 | There may be a configuration problem: please check the logs.
STATUS | wrapper | 2011/03/22 17:56:55 | <-- Wrapper Stopped


Has any one found a way to resolve this. Please suggest
Peter Johnson
author
Bartender

Joined: May 14, 2008
Posts: 5812
    
    7

Java VM: Java HotSpot(TM) Server VM (1.5.0_06-b05 mixed mode)

That is a really old JVM. Which version of Windows are you running? Older versions of 1.5 had issues with Vista, and thus will also have problems on server 2008 and 7. Try updating to the latest 1.5 or 1.6 JDK.

Also, please read your private messages regarding an important administrative matter.


JBoss In Action
Venkata Pavan P Kumar
Greenhorn

Joined: Mar 22, 2011
Posts: 3
Thanks Peter .. I upgraded to the latest version of 1.5 and it is running fine..
 
 
subject: JBoss run.bat not launching not showing any errors just going to next line in the command prompt
 
Similar Threads
Error in starting Jboss through Command Prompt
java.lang.Unsatisfiedlinkerror
JBOSS is not working
Starting JBoss
jboss on windows 98