This week's book giveaway is in the OCMJEA forum.
We're giving away four copies of OCM Java EE 6 Enterprise Architect Exam Guide and have Paul Allen & Joseph Bambara on-line!
See this thread for details.
The moose likes Websphere and the fly likes Problem starting Websphere 6.0 in RSA Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of OCM Java EE 6 Enterprise Architect Exam Guide this week in the OCMJEA forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » Websphere
Bookmark "Problem starting Websphere 6.0 in RSA " Watch "Problem starting Websphere 6.0 in RSA " New topic
Author

Problem starting Websphere 6.0 in RSA

Anuradha Prasanna
Ranch Hand

Joined: Mar 09, 2006
Posts: 115
I have installed RSA 7.5.4 with Websphere 6.0.

After installation when i attempted to start the server i got the following error in log file (C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1\logs\server1\startServer.log)

[4/13/11 12:03:17:848 EDT] 0000000a ManagerAdmin I TRAS0017I: The startup trace state is *=info:com.ibm.*=all.
[4/13/11 12:03:17:848 EDT] 0000000a WsServerContr 1 Executing executeUtilityOnWindows with args: C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1\config WNJ10002LBITBHVNode01Cell WNJ10002LBITBHVNode01 server1
[4/13/11 12:03:17:848 EDT] 0000000a WsServerContr 1 Getting WindowsService obj with: server1 and C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1\config WNJ10002LBITBHVNode01Cell WNJ10002LBITBHVNode01 server1
[4/13/11 12:03:17:863 EDT] 0000000a WindowsServic > getWindowsServiceNameForServer() Entry
[4/13/11 12:03:17:863 EDT] 0000000a WindowsServic 1 In executeCommand, args are: C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\bin\WASService.exe -getServiceName server1 -profilePath C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1
[4/13/11 12:03:18:004 EDT] 0000000a WindowsServic 1 Runtime.exec() returned process java.lang.ProcessImpl@aca0aca
[4/13/11 12:03:18:629 EDT] 0000000a WindowsServic 1 retCode from childProcess.waitFor() is 0
[4/13/11 12:03:18:629 EDT] 0000000a WindowsServic 3 exitCode = 0
[4/13/11 12:03:19:629 EDT] 0000000a WindowsServic 1 Trying to new up WindowsService using serverName=server1, winServiceName=null
[4/13/11 12:03:19:629 EDT] 0000000a ManagerAdmin I TRAS0018I: The trace state has changed. The new trace state is *=info.
[4/13/11 12:03:20:051 EDT] 0000000a AdminTool A ADMU0128I: Starting tool with the was61profile1 profile
[4/13/11 12:03:20:051 EDT] 0000000a AdminTool A ADMU3100I: Reading configuration for server: server1
[4/13/11 12:03:26:630 EDT] 0000000a AdminTool A ADMU3200I: Server launched. Waiting for initialization status.
[4/13/11 12:03:27:677 EDT] 0000000a AdminTool A ADMU3011E: Server launched but failed initialization. startServer.log, SystemOut.log(or job log in zOS) and other log files under C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1\logs\server1 should contain failure information.


There is another log, (C:\Program Files\IBM\SDP\runtimes\base_v61\profiles\was61profile1\logs\server1\native_stderr.log) with contents as below,
The java class is not found: "-agentpath:C:\Program

I am new to IBM Websphere.
Please anyone can help me sort out why the websphere is not starting?

Thanks in advance.

SCJP 6.0 90%
 
Don't get me started about those stupid light bulbs.
 
subject: Problem starting Websphere 6.0 in RSA