Win a copy of Think Java: How to Think Like a Computer Scientist this week in the Java in General forum!
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic

Weblogic not starting

 
Shanavas Habeeb
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi,

I am not able to start my weblogic server.
Its giving the below given error. Please help

<Apr 18, 2011 4:50:16 PM PDT> <Emergency> <WebLogicServer> <BEA-000342> <Unable to initialize the server: java.lang.NumberFormatException: null>
***************************************************************************
The WebLogic Server did not start up properly.
java.lang.NumberFormatException: null
at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:436)
at java.lang.Integer.<init>(Integer.java:609)
at weblogic.ldap.EmbeddedLDAP.validateVDEDirectories(EmbeddedLDAP.java:1070)
at weblogic.ldap.EmbeddedLDAP.initialize(EmbeddedLDAP.java:197)
at weblogic.t3.srvr.T3Srvr.initializeHere(T3Srvr.java:816)
at weblogic.t3.srvr.T3Srvr.initialize(T3Srvr.java:670)
at weblogic.t3.srvr.T3Srvr.run(T3Srvr.java:344)
at weblogic.Server.main(Server.java:32)
Reason: java.lang.NumberFormatException: null
***************************************************************************


I tried to execute the deploy.sh program and got the message as given below.
ep-prdapp1(hyperion) # sh undeploy.sh
CLASSPATH=/portalsw/bea/jdk142_04/lib/tools.jar:/portalsw/bea/weblogic81/server/lib/weblogic_sp.jar:/portalsw/bea/weblogic81/server/lib/weblogic.jar:

PATH=/portalsw/bea/weblogic81/server/bin:/portalsw/bea/jdk142_04/jre/bin:/portalsw/bea/jdk142_04/bin:/portalsw/hyperion/common/utilities/Jikes/1.2.2:/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/sbin:/opt/sfw/bin:/usr/ucb:/opt/VRTSvxfs/sbin:/opt/VRTSvlic/bin:/opt/VRTS/bin:/usr/sfw/bin

Your environment has been set.
Unable to connect to server t3://ep-prdapp1:10080 as user hyperion.
Reason: javax.naming.CommunicationException [Root exception is java.net.ConnectException: t3://ep-prdapp1:10080: Destination unreachable; nested exception is:
java.net.ConnectException: Connection refused; No available router to destination]
at weblogic.jndi.internal.ExceptionTranslator.toNamingException(ExceptionTranslator.java:47)
at weblogic.jndi.WLInitialContextFactoryDelegate.toNamingException(WLInitialContextFactoryDelegate.java:618)
at weblogic.jndi.WLInitialContextFactoryDelegate.getInitialContext(WLInitialContextFactoryDelegate.java:306)
at weblogic.jndi.Environment.getContext(Environment.java:166)
at weblogic.jndi.Environment.getInitialContext(Environment.java:145)
at weblogic.management.deploy.utils.MBeanHomeTool.getMBeanHome(MBeanHomeTool.java:172)
at weblogic.Deployer.runBody(Deployer.java:709)
at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:146)
at weblogic.utils.compiler.Tool.run(Tool.java:103)
at weblogic.Deployer.runMain(Deployer.java:566)
at weblogic.Deployer.main(Deployer.java:549)
Caused by: java.net.ConnectException: t3://ep-prdapp1:10080: Destination unreachable; nested exception is:
java.net.ConnectException: Connection refused; No available router to destination
at weblogic.rjvm.RJVMFinder.findOrCreate(RJVMFinder.java:199)
at weblogic.rjvm.ServerURL.findOrCreateRJVM(ServerURL.java:125)
at weblogic.jndi.WLInitialContextFactoryDelegate.getInitialContext(WLInitialContextFactoryDelegate.java:296)
... 8 more

Check option -adminurl, -username and -password.
 
anandraj tadkal
Ranch Hand
Posts: 98
Oracle Redhat
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
This is an issue with the replication of the Embedded LDAP updates and is defined by the replicas.prop property file.

Find user_domain \ user_server \ ldap \ conf \ replicas.prop, edit this file, deleted all the content and add the following text:
Replica.num = 0

Re-start the server.

Note: You can back up the replicas.prop file before editing it.

Regards,
Anandraj
http://weblogic-wonders.com/
 
Shanavas Habeeb
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Anandraj,

I tried this but still my wblogic is not starting.
We have independent weblogic instalation for our modules like one for planning, one for shared services, one for eas etc.

Just give more information the file replicas.prop was a blank file when I opened it.
Please help me.

Thanks and Regards
Shanavas NH.
 
Shanavas Habeeb
Greenhorn
Posts: 3
  • Mark post as helpful
  • send pies
  • Quote
  • Report post to moderator
Hi Anandraj,

I tried it as replica.num=0 without the space and it worked.
Thanks a lot for the help. I appreciate that.

Thanks and Regards
Shanavas N H
 
  • Post Reply
  • Bookmark Topic Watch Topic
  • New Topic