aspose file tools*
The moose likes Portals and Portlets and the fly likes Authentication for user weblogic denied Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Java » Portals and Portlets
Bookmark "Authentication for user weblogic denied " Watch "Authentication for user weblogic denied " New topic
Author

Authentication for user weblogic denied

Gopikrishna Gopal
Greenhorn

Joined: Sep 08, 2011
Posts: 26
When I try to start WebLogic using the command "startWebLogic.cmd" from my domain home, I am getting the below error, that I pasted from AdminServer.log file,

java.sql.SQLException: [Security:090735]The DBMS connection was not usable
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.getManageableConnection(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:923)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.validateConfiguration(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:153)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.<init>(DBMSSQLAuthenticatorDelegateImpl.java:78)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSAuthenticatorDelegateImpl.getInstance(DBMSAuthenticatorDelegateImpl.java:459)
at weblogic.security.providers.authentication.DBMSSQLAuthenticationProviderImpl.initialize(DBMSSQLAuthenticationProviderImpl.java:56)
at com.bea.common.security.internal.legacy.service.SecurityProviderImpl.init(SecurityProviderImpl.java:65)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.findOrStartService(ServiceEngineImpl.java:363)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.findOrStartService(ServiceEngineImpl.java:315)
at com.bea.common.engine.internal.ServiceEngineImpl.lookupService(ServiceEngineImpl.java:257)
at com.bea.common.engine.internal.ServicesImpl.getService(ServicesImpl.java:72)
at weblogic.security.service.internal.WLSIdentityServiceImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CSSWLSDelegateImpl.initializeServiceEngine(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CSSWLSDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.InitializeServiceEngine(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initializeRealm(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.loadRealm(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initializeRealms(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.SecurityServiceManager.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.SecurityService.start(SecurityService.java:141)
at weblogic.t3.srvr.SubsystemRequest.run(SubsystemRequest.java:64)
at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:201)
at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:173)


####<Sep 30, 2011 7:07:37 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389857978> <BEA-090075> <The SAMLIdentityAssertor provider has had its LDIF information loaded from: C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain\security\SAMLIdentityAssertorInit.ldift>
####<Sep 30, 2011 7:07:38 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389858245> <BEA-090851> <The SAMLIdentityAsserter provider is initialized.>
####<Sep 30, 2011 7:07:38 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389858920> <BEA-090516> <The CredentialMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:39 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389859659> <BEA-090516> <The Authorizer provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861370> <BEA-090075> <The SAMLCredentialMapper provider has had its LDIF information loaded from: C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain\security\SAMLCredentialMapperInit.ldift>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861480> <BEA-090851> <The SAMLCredentialMapperV2 provider is initialized.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861559> <BEA-090516> <The CredentialMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:41 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389861669> <BEA-090516> <The RoleMapper provider has preexisting LDAP data.>
####<Sep 30, 2011 7:07:42 PM IST> <Info> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389862203> <BEA-090093> <No pre-WLS 8.1 Keystore providers are configured for server AdminServer for security realm myrealm.>
####<Sep 30, 2011 7:07:42 PM IST> <Notice> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389862203> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Error> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389878205> <BEA-000000> <[Security:090735]The DBMS connection was not usable>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Critical> <Security> <AdminServer> <[ACTIVE] ExecuteThread: '0' for queue: 'weblogic.kernel.Default (self-tuning)'> <<WLS Kernel>> <1317389878283> <BEA-090403> <Authentication for user weblogic denied>
####<Sep 30, 2011 7:07:58 PM IST> <Critical> <WebLogicServer> <AdminServer> <Main Thread> <<WLS Kernel>> <1317389878299> <BEA-000386> <Server subsystem failed. Reason: weblogic.security.SecurityInitializationException: Authentication for user weblogic denied
weblogic.security.SecurityInitializationException: Authentication for user weblogic denied
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.doBootAuthorization(Unknown Source)
at weblogic.security.service.CommonSecurityServiceManagerDelegateImpl.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.service.SecurityServiceManager.initialize(Unknown Source)
at weblogic.security.SecurityService.start(SecurityService.java:141)
at weblogic.t3.srvr.SubsystemRequest.run(SubsystemRequest.java:64)
at weblogic.work.ExecuteThread.execute(ExecuteThread.java:201)
at weblogic.work.ExecuteThread.run(ExecuteThread.java:173)

How to resolve this please?

And another thing is, after PointBase server is started,

C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain>"C:\bea\JROCKI~1\bin\java" com.point
base.net.netServer /port:9092 /d:3 /pointbase.ini="C:\bea\wlserver_10.3\samples\
domains\wl_server\pointbase.ini"
Server started, listening on port 9092, display level: 3 ...

Its not recognising any command at this moment. How to proceed with the other commands that are followed after this ?

I even added GOTO :EOF, after Pointbase is called like below, but still its not proceeding after >

@rem Start PointBase
"%JAVA_HOME%\bin\java" com.pointbase.net.netServer /port:9092 /d:3 /pointbase.ini="%SAMPLES_HOME%\domains\wl_server\pointbase.ini"

GOTO :EOF

:EOF

Only its recognizing the command "quit" but that is stopping the Pointbase server.
Ove Lindström
Ranch Hand

Joined: Mar 10, 2008
Posts: 326

Basically, the stack trace tells you what is wrong.

The DS-file that you are (should be) using is declaring a user/password pair that is not matching what you have in the database.

It seems that you are declaring a datasource but the credentials are wrong.

See http://download.oracle.com/docs/cd/E13222_01/wls/docs90/jdbc_admin/jdbc_datasources.html for more info.
Gopikrishna Gopal
Greenhorn

Joined: Sep 08, 2011
Posts: 26
I am able to start weblogic from command prompt using "startWebLogic.cmd"
But from Oracle Workshop for Weblogic, under Servers tab , when I right click Oracle WebLogic Server v10.3 at localhost and click on Start, I am getting Server did not start. Timeout Waiting for Oracle Weblogic server to start within 480s or something like that after long time. But in console Tab, I can see admin server started as follows,

WebLogic Server 10.3 Fri Jul 25 16:30:05 EDT 2008 1137967 >
<Oct 4, 2011 8:17:55 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>
<Oct 4, 2011 8:17:55 PM IST> <Info> <WorkManager> <BEA-002900> <Initializing self-tuning thread pool>
<Oct 4, 2011 8:17:57 PM IST> <Notice> <Log Management> <BEA-170019> <The server log file C:\bea\user_projects\domains\myPortalDomain1\servers\AdminServer\logs\AdminServer.log is opened. All server side log events will be written to this file.>
<Oct 4, 2011 8:19:53 PM IST> <Notice> <Security> <BEA-090082> <Security initializing using security realm myrealm.>
<Oct 4, 2011 8:21:21 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STANDBY>
<Oct 4, 2011 8:21:21 PM IST> <Notice> <WebLogicServer> <BEA-000365> <Server state changed to STARTING>


But When I try to access console using, http://localhost:7001/console
I am getting, This program cannot display the webpage

I even tried replacing 2 occurences of "localhost" to "my ip address" in config.xml under domain\config path.

<sec:connection-url>jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</sec:connection-url>
<sec:connection-properties>user=PBSYSADMIN,databaseName=jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</sec:connection-properties>

Then in all the JDBC data source xml's in the path domain\config\jdbc, I replaced "localhost" to "my ip address"

<url>jdbc:pointbase:server://<my-ip-address>:9092/demo</url>

Then when I try accessing the page using, http://<my-ip-address>:7001/console,
still I am getting Page cannot be displayed.

Please help me on solving this problem as well as Timeout problem occuring on Oracle Workshop. FYI I am having Portal Perspective.
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Authentication for user weblogic denied