aspose file tools*
The moose likes Web Services and the fly likes Weblogic deployement of a webservice Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Java » Web Services
Bookmark "Weblogic deployement of a webservice" Watch "Weblogic deployement of a webservice" New topic
Author

Weblogic deployement of a webservice

Franck Times
Greenhorn

Joined: Sep 20, 2011
Posts: 9

Hi everyone

I' m going to explain the nature of my problem.

I have modified a webservice and I successfully build it into a war that I have deployed localy on my tomcat 7.

I then chose to uncompress the war file with winzip to a set of directories and files:
index.jsp
WEB-INF
META-INF

with filezilla I ftped (or rather sftped) it to a HP UX machine running WebLogic (10.0.1.0).
I lock & edit the console
I install the new directory into a new application.
I activate changes
I start the application to service all requests.

and bang !
class: com.entreprise.application.ws.jaxws.Check could not be found

I checked in the directory


I looked at the logs to see if there's anything more:


I am pretty sure I did something wrong and pretty obvious but just can't find it !

Was it legit to explode the war with winzip ?

Thanks to anyone.
Franck



gyan kumar
Ranch Hand

Joined: Sep 28, 2011
Posts: 61
error says there is no class for com.enterprise.application.ws.jaxws

Franck Times
Greenhorn

Joined: Sep 20, 2011
Posts: 9

gyan kumar wrote:error says there is no class for com.enterprise.application.ws.jaxws

Are you sure ? I thought it meant it was looking for a class named com.enterprise.application.ws.jaxws.Check which happens to exist and is in the deployed directory:


gyan kumar
Ranch Hand

Joined: Sep 28, 2011
Posts: 61
Franck Times,

You are right, I pasted the package name.

Just check whether path settings is correct in your system.

Which os are you using ?
Franck Times
Greenhorn

Joined: Sep 20, 2011
Posts: 9

Thanks for your interest in my post.
Weblogic is running on a HP-UX.

I believe I know the main cause... (but don't know how to fix it)

on the server there's an older installation of the WS. Between the two version, function Check has not changed, so what I did is:
1) Copy the "working" directory into a new one
2) install this new deployement into WebLogic
3) start it : it works
4) stop service
5) delete service (from weblogic)
6) in my deployment directory, I removed the "old" version of Check.class and copied the new version
7) back to WL console, install the deployement
8) start => bang! class: com.entreprise.application.ws.jaxws.Check could not be found

I studied the two Check.class files: they are slighty different:
working: 598 bytes
non working 521 bytes

I did a compare with winmerge and there's one interesting difference:
the working one on the first "line" has com/hp/glis/ws/jaxws/Check;
the non working one has not this information...

I guess this is the reason for the crash but why ?

Thanks
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Weblogic deployement of a webservice