aspose file tools*
The moose likes Ant, Maven and Other Build Tools and the fly likes Why is Eclipse/Maven project not picking up the values from settings.xml? Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Engineering » Ant, Maven and Other Build Tools
Bookmark "Why is Eclipse/Maven project not picking up the values from settings.xml?" Watch "Why is Eclipse/Maven project not picking up the values from settings.xml?" New topic
Author

Why is Eclipse/Maven project not picking up the values from settings.xml?

Rajkumar Masanaiyan
Greenhorn

Joined: Sep 17, 2011
Posts: 24
I have saved the configuration at the bottom in c:\users\<username>\.m2\settings.xml but pom.xml created as part of Maven Project in Eclipse is not picking up the values. The effective POM still has



And what should be the http://ebr.springsource.com/respository equivalent of



settings.xml
--------------
Peter Johnson
author
Bartender

Joined: May 14, 2008
Posts: 5830
    
    7

1) If you run mvn from the command line, is settings.xml being included correctly?

2) In Eclipse, what is shown in Windows | Preferences | Maven | User Settings? (Also, try clicking Update Settings in the same dialog.)


JBoss In Action
James Boswell
Bartender

Joined: Nov 09, 2011
Posts: 1021
    
    5

You need to point Eclipse at your settings file as Peter has indicated in point 2 above.
Rajkumar Masanaiyan
Greenhorn

Joined: Sep 17, 2011
Posts: 24
Peter Johnson wrote:1) If you run mvn from the command line, is settings.xml being included correctly?

2) In Eclipse, what is shown in Windows | Preferences | Maven | User Settings? (Also, try clicking Update Settings in the same dialog.)


Thank you James & Peter. The settings are being picked up but I think the tags are wrong.
Peter Johnson
author
Bartender

Joined: May 14, 2008
Posts: 5830
    
    7

What "tags"?
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Why is Eclipse/Maven project not picking up the values from settings.xml?