aspose file tools*
The moose likes IDEs, Version Control and other tools and the fly likes Http status 404 in eclipse ide Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Engineering » IDEs, Version Control and other tools
Bookmark "Http status 404 in eclipse ide " Watch "Http status 404 in eclipse ide " New topic
Author

Http status 404 in eclipse ide

naveed garg
Greenhorn

Joined: Mar 01, 2012
Posts: 15
Hello everybody i am using eclipse ide for web application and i am trial simple and small application for testing but i am getting error :




log is : 3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/i386/client:/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/i386:/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/../lib/i386:/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/i386/client:/usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/lib/i386:/usr/lib/xulrunner-addons:/usr/lib/xulrunner-addons:/usr/java/packages/lib/i386:/usr/lib/jni:/lib:/usr/lib
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.tomcat.util.digester.SetPropertiesRule begin
WARNING: [SetPropertiesRule]{Server/Service/Engine/Host/Context} Setting property 'source' to 'org.eclipse.jst.jee.server:example' did not find a matching property.
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8081
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 354 ms
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.35
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8081
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.jk.server.JkMain start
INFO: Jk running ID=0 time=0/12 config=null
3 Apr, 2012 2:51:27 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 186 ms


index.jsp is :

servlet is :


web.xml is :

please solve this , thanks you
Peter Johnson
author
Bartender

Joined: May 14, 2008
Posts: 5827
    
    7

How are you starting Tomcat? Via Eclipse? Or from a command line?

How did you deploy the application to Tomcat? Did you copy the WAR to webapps, or did you associate your dynamic web app project to the Tomcat server?


JBoss In Action
Sachin Pachari
Ranch Hand

Joined: Jan 16, 2012
Posts: 56

hello,

According to the Stack trace that you have posted, there is no deployment in your Tomcat, you have not deployed anything in your tomcat, This stack is obtained during the start of Tomcat 6.0.35.

Then in that case please answer the following questions.

1.Did you Create a Dynamic Web Project ? (http://www.eclipse.org/webtools/jst/components/ws/1.0/tutorials/CreateWebProject/CreateWebProject.html)
2.Did you Build the Project ?
3.Did you clean the project ?
4 Did you Right-click on the project and then Click Run on Server ?

To get more idea on Eclipse please go though the following link,

http://www.vogella.de/articles/Eclipse/article.html


if you have done all of the above, then the problem must be with the Eclipse and Tomcat.

 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Http status 404 in eclipse ide