This week's giveaway is in the Android forum.
We're giving away four copies of Android Security Essentials Live Lessons and have Godfrey Nolan on-line!
See this thread for details.
The moose likes JForum and the fly likes Problems while using with JBoss Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "Problems while using with JBoss" Watch "Problems while using with JBoss" New topic
Author

Problems while using with JBoss

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi,

I'm trying to use JForum in conjunction with JBoss 3.2.5. I've war'ed the Jforum-2.1.4 directory to a jforum.war and have placed it in the deploy directory of the default configuration. When I start the server, it's able to deploy the war file and I could also get to the index page of JForum.

Now when I try to install the database configuration for HSQLDB (that comes with JBoss), I am facing probelms. The following is the configuration I'm trying to install.

Database Type: HSQLDB
Connection Type: DataSource
DataSource Name: java:/DefaulDS

I get the error page that says:



I went and put some SOPs in the InstallAction.java file to see if the code is actually trying to use HSQLDB. Below is the log of my SOPs along with the ones that are already there.



If you look at the above log, you will see "Going to create tables..." twice. I'm not sure why this particular method createTables in the InstallAction.java is getting called twice. This is the case with the default installation of jforum code as well. I don't know if this is the one that's causing any issues.

After this I changed the hsqldb_db_struct.dat file comment out all the "DROP..." statements, but it's of no use.

Can someone help me in setting up this correctlly.

Thanks,
Kalyan.
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Which hsqldb version your jboss have? Seems a very old, since it does not support "DROP TABLE IF EXISTS'.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Sorry for the late reply. It's Hypersonic 1.7.1.

Please let me know incase you need more information.

Thanks,
Kalyan.
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
 
With a little knowledge, a cast iron skillet is non-stick and lasts a lifetime.
 
subject: Problems while using with JBoss
 
Similar Threads
Cannot Access JForum URL
Error while indexing a post: java.sql.SQLException: The statement is closed.
Errors installing 2.1.7b3 on Linux/Tomcat5.5/Postgres
net.jforum.dao.mysql.MysqlDataAccessDriver
2.1.7 HSQLDB install fails