This week's book giveaway is in the Servlets forum.
We're giving away four copies of Murach's Java Servlets and JSP and have Joel Murach on-line!
See this thread for details.
The moose likes JForum and the fly likes [2.1.6] Email notification Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "[2.1.6] Email notification" Watch "[2.1.6] Email notification" New topic
Author

[2.1.6] Email notification

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi!
I'm having trouble to get the email notifications to work. It's probably me who does something wrong but since I do not get any messages in the logs (neither email-log or tomcat-logs) I'm having trouble to find out whats wrong. Where can I change the log-level so that I can se whats wrong?

Thanks in advance
Roland
http://www.javalia.se/wiktsnacks
[originally posted on jforum.net by Anonymous]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Have you double checked your mail settings? Take a look in the mail.* keys at SystemGlobals.properties / jforum-custom.conf

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Rafael Steil wrote:Have you double checked your mail settings? Take a look in the mail.* keys at SystemGlobals.properties / jforum-custom.conf

Rafael


I'm having the same problem. I've already checked both files, and I can see than the changes made at Admin Panel just changes the jforum-custom.conf file, not the SystemGlobal.properties.

Is it correct? Should I change it manually? The .conf file was changed absolutelly correctly, the .properties is untouched!

See you Rafael... ;)

[ ]'s
[originally posted on jforum.net by leandro_salvador]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
All changes made from the Admin Panel are written to jforum-custom.conf. It is merged with SystemGlobals.properties

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I am having a similar problem with my installation. I have double checked my settings in both the jforum-custom.conf and the SystemGlobals.properties file. The odd thing is that I have set "Requires user to authenticate email" to TRUE and I receive those emails just fine.

Any ideas?
[originally posted on jforum.net by cs1559]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Figured it out.
[originally posted on jforum.net by cs1559]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
May I ask cs1559 how did he solve the issue?
[originally posted on jforum.net by valeriap]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I had a similar problem (with 2.1.7). I was receiving all emails except the new reply and new topic ones. They were generating a java io exception (found in apache logs) because the emails were set to be sent with a blank content field.

I traced the problem to the needCustomization flag being set to true, but customization only taking place when the SMTP connection required authentication (which mine does not).

I simply copied the if (this.needCustomization){} if statement from the authenticated smtp section to the non-authenticated smtp section (in spammer.dispatchMessages() ) and all works perfectly.

Has this happened to other people? Is there some other place that non-authenticated smtp connections are supposed to call processTemplate() and defineMessageText()?
[originally posted on jforum.net by derekoneil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
This problem is fixed in version 2.1.8 (to be released).

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I have just installed 2.1.8 and found that email notification is working only for replies posted.
The same is not working for New topics being posted.

Can anyone help me to fix this?

A.B.Rathinavel (http://202.54.169.98/jforum)

[originally posted on jforum.net by ab.rathinavel]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
It may be a bug. If you really can't get it to work, you can fill an issue in Jira - http://www.jforum.net/jira

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Created a new issue in JIRA:
http://www.jforum.net/jira/browse/JF-823

Thanks
A.B.Rathinavel.
[originally posted on jforum.net by ab.rathinavel]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi,

Rafael Steil wrote:All changes made from the Admin Panel are written to jforum-custom.conf. It is merged with SystemGlobals.properties

Rafael


So this means that:
1) if you deploy your app as a war file, you lose your config changes after each app server restart
2) if you have more than one jforum app sharing the same DB (cluster), you must make the changes to each node.

How about saving the changes mage to SystemGlobals in the file AND in the jforum_config table. When reading a config property the application would get its value from the DB first and fall back on the default value from the config file.


Or is there a way to achieve this with the current version?

the VariableStore interface doesn't define a method to save a property, so I cannot supply my own store.

Thanks,

t.

[originally posted on jforum.net by toto.laricot]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
toto.laricot wrote:

How about saving the changes mage to SystemGlobals in the file AND in the jforum_config table. When reading a config property the application would get its value from the DB first and fall back on the default value from the config file.



Yeah~!
[originally posted on jforum.net by Cadillac]
 
With a little knowledge, a cast iron skillet is non-stick and lasts a lifetime.
 
subject: [2.1.6] Email notification
 
Similar Threads
Using SMTPAppender to attach files
access data inside Object
How to get rid of (check logs) in the stacktrace ?
Exceptions
where is WSAD log directory ?