aspose file tools*
The moose likes JForum and the fly likes Expression templateName is undefined Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "Expression templateName is undefined" Watch "Expression templateName is undefined" New topic
Author

Expression templateName is undefined

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi,
I have JForum 2.1.5 (I didn't use 2.1.6 because of the SMTP test button bug). I use it with tomcat 5 and MySQL 4.1.
Usually, after starting JForum for two days, I start geting this error:
-------------------------------------------------------------------------------------
22:20:53,774 ERROR [ExceptionWriter ]
Expression templateName is undefined on line 5, column 14 in exception.html. The problematic instruction: ---------- ==> ${templateName} [on line 5, column 12 in exception.html] in include "${templateName}/message.htm" [on line 5, column 1 in exception.html] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression templateName is undefined on line 5, column 14 in exception.html. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:118) at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:93) at freemarker.core.DollarVariable.accept(DollarVariable.java:76) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196) at freemarker.core.Environment.renderElementToString(Environment.java:1461) at freemarker.core.StringLiteral.getStringValue(StringLiteral.java:95) at freemarker.core.Include.accept(Include.java:110) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:196) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:176) at freemarker.template.Template.process(Template.java:231) at net.jforum.exceptions.ExceptionWriter.handleExceptionData(ExceptionWriter.java:108) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:217) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:173) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:202) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:173) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:213) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:178) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:126) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:105) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:107) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:148) at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Processor.java:869) at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProtocol.java:664) at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(PoolTcpEndpoint.java:527) at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80) at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java:684) at java.lang.Thread.run(Thread.java:534)

------------------------------------------------------------------------------------

The problem goes away when I restart tomcat (I don't restart MySQL).
Tomcat didn't report anything in its log files.

Any idea what's going on?

Thanks
[originally posted on jforum.net by hsaqallah]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
The exception does not help that much.. so, no ideas.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
��Ԋ?ٍ�������������Ӫ���[/img]
[originally posted on jforum.net by skllb]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I also have the same problem.
[originally posted on jforum.net by shrestha]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi,

i have the same problem with JForm 2.1.6. After x reloads, the forum works. Has someone a solution?


kind regards


F.O.
[originally posted on jforum.net by F.O.]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Version 2.1.6 has some problems with the Forum Caching, which was already fixed.

Rafael
[originally posted on jforum.net by Rafael Steil]
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Expression templateName is undefined