*
The moose likes JForum and the fly likes translated strings bad encoding Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "translated strings bad encoding" Watch "translated strings bad encoding" New topic
Author

translated strings bad encoding

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I started translating JForum to Polish and have problem with encoding translated strings from pl_PL.properties. I tried UTF-8 and ISO-8859-2 and both don't work properly. I'm sure that pl_PL.properties encoding is the same as that I set in Admin Control Panel. Posts encoding works fine. Is this a new bug or I make somethink wrong?
[originally posted on jforum.net by kayne]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I use UTF-8 system (forum) encoding and I had to use unicode hex entities instead of diacritics. It has one big advantage - you don't have to specify the encoding of properties file and It will work on all platforms. I use PSpad editor for transcoding national characters to unicode hex entities.
[originally posted on jforum.net by Tsafkiel]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Thx for reply. I think I found the reason of the problem. I18n class use java.util.Properties to store strings from properties files. According to javadoc Properties use ISO-8859-1 encoding which is not capable to encode Polish chars.
[originally posted on jforum.net by kayne]
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: translated strings bad encoding
 
Similar Threads
C++ SAX2 Parser Help!!!
Problem with linefeed
JSTL's EL. Problem iterating over arraylist
What is this riddle?
How to avoid question marks in internationalization using JSTL fmt