wood burning stoves 2.0*
The moose likes JForum and the fly likes About Chinese in mysql Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "About Chinese in mysql" Watch "About Chinese in mysql" New topic
Author

About Chinese in mysql

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I can post a new topic with chinese, and the words show on the page correctly . But they show "???" in the database.

I use UTF-8 to decode.

I dont' know why? Someone help me, please.

thanks.
[originally posted on jforum.net by zzblue]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I've the same problem on turkish characters.
I've entered into forum as an admin and changed character set to iso-8859-9
but some characters still showing "?"

We need help please!
[originally posted on jforum.net by kadirbasol]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Check your DB setting UTF-8, too.
[originally posted on jforum.net by william]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
yeah , its not UTF-8 but still having the problem.
I ve done all mysql db to latin5 turkish char set but still having the problem!
Also i ve made config on admin settings , changed charset to iso-8859-9 but the problem still occurs.
[originally posted on jforum.net by kadirbasol]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I've done it. Use utf-8 for all of characters encoding in web application.
[originally posted on jforum.net by zzblue]
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
 
subject: About Chinese in mysql
 
Similar Threads
Is any Chinese here ?
WA #1.....word association
JSP Problem. Need Your Help!
Multilingual Support in JavaScript.
How to show JAD file in Chinese?