wood burning stoves 2.0*
The moose likes JForum and the fly likes Problem with default connection pool in Jforum Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "Problem with default connection pool in Jforum" Watch "Problem with default connection pool in Jforum" New topic
Author

Problem with default connection pool in Jforum

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
com.mob.forum.PooledConnection - Sorry custom code... can't really say anything definitive.

But if you app uses DataSources with no problems, it should work.

A last alternative would be to use the SimpleConnection code which opens a separate connection for each action. Much slower/more overhead.. but if it works...




[originally posted on jforum.net by monroe]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi
Jforum rockssssssssssssss............................

I succesfully integrated Jforum with my application and everything is fine except the problem with connection pool.

In general we all are using

database.connection.implementation = com.mob.forum.PooledConnection
database.datasource.name = java:/MySqlDS
database.connection.implementation = com.mob.forum.PooledConnection
database.datasource.name = java:/MySqlDS


This connection is breaking after a few milliseconds as set in

database.ping.delay=<time in seconds>

So i am planning to switch to container managed datasource with connection pools.

Way i am going to do it is:
database.connection.implementation =com.mob.forum.DataSourceConnection
database.datasource.name = java:comp/env/jdbc/TestDB

And creating JNDI stuff with datasource TestDB.


Can any one let me know if there are any better ways to handle this issue.

Regards
GregJhonson

[originally posted on jforum.net by gregjhonson]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Way i am going to do it is:
database.connection.implementation =com.mob.forum.DataSourceConnection
database.datasource.name = java:comp/env/jdbc/TestDB
[originally posted on jforum.net by BariyaB]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hey Monroe,
thanks for your reply............
Its not custom code its the same code given in Jofurm source. I just renamed the package from net.jforum to com.mob.forum.

Its just because of code merge. I didnt touch any piece of code.

Now please tell me the best solution and why Jforum is designed such that there is a connection issue with database???


Regards
Greg
[originally posted on jforum.net by gregjhonson]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Is Jforum.net is using the same default stuff for connection pool

I dont think so


can you guys please throw some light on it


[originally posted on jforum.net by gregjhonson]
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Problem with default connection pool in Jforum
 
Similar Threads
Tomcat + JNDI + MySQL Configurations
java.io.EOFException
jfroum idle causes freemarker to die...
Datasource tomcat 5.5
MySQLNonTransientConnectionException