aspose file tools*
The moose likes JForum and the fly likes Migration problem Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Spring in Action this week in the Spring forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "Migration problem" Watch "Migration problem" New topic
Author

Migration problem

Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Hi I want to migrate my prior board DB to jforum but i got a problem.

I made forum named 'prior_board' and it's forum_id is 16

What I want to do is migrate all my prior DB to this forum using SQL and want to see it.

However, when i do test, it doesn,t work. It doesn,t appear in jforum. Is there anything I must do more?

I did following step.


(1) insert into jforum_posts(forum_id, topic_id, post_id) values ('16','9','1
1');

(2) insert into jforum_posts_text(post_id, post_text, post_subject) values ('
11','test3','subject3');



How can migrate my old DB using only SQL and can see it??

Please answer me.

Thank you~!!
[originally posted on jforum.net by honghoekim]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I think you will also have to update the jforum_topics table. This is the top level grouping of forums and is what the forum list page uses.

Also, you will need to restart jforum after making any manual changes to the DB. JForum uses a lot of memory cache objects to speed up information display. Manual updates don't update the memory caches.
[originally posted on jforum.net by monroe]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Thank you for your reply but, it still doesn't work.

I updated jforum_topics table and restarted tomcat but I can not see in my forum board.

I did following steps.

insert into jforum_posts(post_id, topic_id, forum_id, user_id) values ('14','12','16','2');
insert into jforum_posts_text(post_id, post_subject, post_text) values('14','Websphere5','Websphere5');
insert into jforum_topics(topic_id, forum_id, topic_title, user_id ) values('12','16','Websphere5','2');

mysql> select post_id, topic_id, forum_id, user_id from jforum_posts;
+---------+----------+----------+---------+
| post_id | topic_id | forum_id | user_id |
+---------+----------+----------+---------+
| 1 | 1 | 1 | 2 |
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 3 | 3 | 2 | 2 |
| 4 | 4 | 14 | 2 |
| 5 | 5 | 15 | 2 |
| 6 | 4 | 14 | 2 |
| 7 | 6 | 14 | 2 |
| 9 | 7 | 16 | 1 |
| 10 | 8 | 16 | 1 |
| 11 | 9 | 16 | 0 |
| 12 | 10 | 16 | 2 |
| 13 | 11 | 16 | 2 |
| 14 | 12 | 16 | 2 |
+---------+----------+----------+---------+
13 rows in set (0.00 sec)

mysql> select post_id, post_subject from jforum_posts_text;
+---------+-------------------+
| post_id | post_subject |
+---------+-------------------+
| 1 | Welcome to JForum |
| 2 | noticing |
| 3 | test |
| 4 | test |
| 5 | test1 |
| 6 | Re:test |
| 7 | test test |
| 9 | WebSphere test |
| 10 | web topic2 |
| 11 | subject3 |
| 12 | WebSphere3 |
| 13 | Websphere4 |
| 14 | Websphere5 |
+---------+-------------------+
13 rows in set (0.00 sec)

mysql> select topic_id, forum_id, topic_title, user_id from jforum_topics;
+----------+----------+-------------------+---------+
| topic_id | forum_id | topic_title | user_id |
+----------+----------+-------------------+---------+
| 1 | 1 | Welcome to JForum | 2 |
| 2 | 2 | noticing | 2 |
| 3 | 2 | test | 2 |
| 4 | 14 | test | 2 |
| 5 | 15 | test1 | 2 |
| 6 | 14 | test test | 2 |
| 7 | 16 | WebSphere test | 1 |
| 8 | 16 | web topic2 | 1 |
| 9 | 16 | subject3 | 2 |
| 10 | 16 | WebSphere3 | 2 |
| 11 | 16 | Websphere4 | 2 |
| 12 | 16 | Websphere5 | 2 |
+----------+----------+-------------------+---------+
12 rows in set (0.00 sec)



What I must do more???


[originally posted on jforum.net by honghoekim]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
I walking thru the PostAction insertSave code and don't see any other important tables.

Did you set all the other fields in the Forum table and the topic table properly? E.g. forum_last_post_id, forum_topics, topic_time, topic_first_post_id, topic_last_post_id, and the like?

I assume you didn't miss the "restart your app server" bit...


[originally posted on jforum.net by monroe]
Migrated From Jforum.net
Ranch Hand

Joined: Apr 22, 2012
Posts: 17424
Thank you! I solved it.

I remained other columns in jforum_topics.

It works~

Thank you
[originally posted on jforum.net by honghoekim]
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Migration problem