This week's giveaway is in the Android forum.
We're giving away four copies of Android Security Essentials Live Lessons and have Godfrey Nolan on-line!
See this thread for details.
The moose likes Web Services and the fly likes Web Service Deployment Error in Eclipse with Axis2 and Tomcat7 Server Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Android Security Essentials Live Lessons this week in the Android forum!
JavaRanch » Java Forums » Java » Web Services
Bookmark "Web Service Deployment Error in Eclipse with Axis2 and Tomcat7 Server" Watch "Web Service Deployment Error in Eclipse with Axis2 and Tomcat7 Server" New topic
Author

Web Service Deployment Error in Eclipse with Axis2 and Tomcat7 Server

Nirav Khandhedia
Greenhorn

Joined: Dec 18, 2011
Posts: 4
I am new to web services and trying to create one simple project using Bottom-Up methodology.

I am using axis2-1.6.2 with apache-tomcat-7.0.28 for my project.

I have created one simple class SayHi.java having a method as below.



When I am trying to create WebService from this class, it starts the server succssfully as can be seen from the below screen capture, but not able to deploy the web service on it.

Below are primary observations:

1. Web.xml is updated with Axis2 Servlet Information
2. The project has been added to the server and the server state is started.
3. My server is running on port number 8080 (and it is started as well!), so I am trying to ping but response is
The requested resource (/) is not available
. and hence of course is not showing any info.
As I am not able to post Screen capture here, I have uploaded it on my blog at below link, please check http://khandhedia.blogspot.in/2012/06/webservice-deployment-error-on-eclipse.html

Can I have some solution to this please?
Ulf Dittmer
Marshal

Joined: Mar 22, 2005
Posts: 41131
    
  45
It's hard to say what influence the IDE has on this. I generally advise to run the server outside of the IDE (because there will be no IDE in a production setting, so you need to know how to make it work without one). Aren't there any error message sin the log files?


Ping & DNS - my free Android networking tools app
Nirav Khandhedia
Greenhorn

Joined: Dec 18, 2011
Posts: 4
Actually, when I am trying to start the server from Explorer (Command Prompt), i.e. not from IDE.. it shows below error

C:\apache-tomcat-7.0.28\bin>tomcat7.exe
[2012-06-26 10:20:12] [warn] The system cannot find the Registry key for service 'tomcat7'
[2012-06-26 10:20:12] [error] Load configuration failed
[2012-06-26 10:20:12] [error] The system cannot find the file specified.
[2012-06-26 10:20:12] [error] Commons Daemon procrun failed with exit value: 2 (Failed to load configuration)
[2012-06-26 10:20:12] [error] The system cannot find the file specified.

But when I am trying to start from Eclipse, it shows STARTED.

However, when I hit : http://localhost:8080 it doesn't respond.
Nirav Khandhedia
Greenhorn

Joined: Dec 18, 2011
Posts: 4
This is the error in Eclipse.

Ulf Dittmer
Marshal

Joined: Mar 22, 2005
Posts: 41131
    
  45
I'm not familiar with the exe, or with the Windows service version of Tomcat; I find it easier to use the various scripts in the bin directory.

The image just shows that Tomcat (or the target web app) is apparently not running.

Theses forums have an attachment feature, by the way, that lets you add images to posts without the need for external hosting.
Nirav Khandhedia
Greenhorn

Joined: Dec 18, 2011
Posts: 4
Thanks for the reply.

There were some problems with Tomcat7 installation. I re-installed it and from Explorer/Command prompt I am able to start the server and see the home screen.

However, while deploying web service through eclipse, it gives below error.



Any solution to this? Or how can I deploy without using Eclipse? Any quick guide or tutorial?
 
It is sorta covered in the JavaRanch Style Guide.
 
subject: Web Service Deployment Error in Eclipse with Axis2 and Tomcat7 Server
 
Similar Threads
Help on Axis2 Webservice calls
Axis2- Enabling Admin service
Strange problem | Cant load WSDL on explorer | Axis 2 + Helios + jboss-5.1.0.GA-jdk6
WSDL 2.0 webservice with axis2
Web service development using Axis 2