*
The moose likes JForum and the fly likes Solution for smilies images not found with JForum 2.1.9 Big Moose Saloon
  Search | Java FAQ | Recent Topics | Flagged Topics | Hot Topics | Zero Replies
Register / Login


Win a copy of Murach's Java Servlets and JSP this week in the Servlets forum!
JavaRanch » Java Forums » Products » JForum
Bookmark "Solution for smilies images not found with JForum 2.1.9" Watch "Solution for smilies images not found with JForum 2.1.9" New topic
Author

Solution for smilies images not found with JForum 2.1.9

Fernando Correia
Greenhorn

Joined: Oct 19, 2012
Posts: 1
After installing JForum 2.1.9 and configuring the forum root URL as "http://mywebsite.cloudapp.net/jforum/", including the trailing slash as the configuration form request, I found that the smilies images were not showing.

With further investigation I found out they were generating HTTP error 404 because there was an extra slash at the URL, like this:



A message in this forum pointed out that the URLs were stored in the jforum_smilies table, in this format: "#CONTEXT#/images". Changing it to "#CONTEXT#images" solved the issue.

For the record, this is the commands I used. I hope this may help other people that face the same issue.

Jeanne Boyarsky
internet detective
Marshal

Joined: May 26, 2003
Posts: 30085
    
149

Thanks for sharing! This is a great explanation for when someone else has the problem.

And welcome to CodeRanch!


[Blog] [JavaRanch FAQ] [How To Ask Questions The Smart Way] [Book Promos]
Blogging on Certs: SCEA Part 1, Part 2 & 3, Core Spring 3, OCAJP, OCPJP beta, TOGAF part 1 and part 2
 
I agree. Here's the link: http://aspose.com/file-tools
 
subject: Solution for smilies images not found with JForum 2.1.9
 
Similar Threads
All New Soft: JForum 2.1.7 with MySQL 5.0.22
smiley tags refusing to render
Smilies in 2.1.8
a bug with sqlserver
Smilie from external directory